Τρίτη 30 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα δύο χώρισε τη Μενεμένη ο ΟΣΕ!

Οι κάτοικο προειδοποιούν για δυναμικές κινητοποιήσεις

Με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι κάτοικοι ενός συνοικισμού του Δήμου Μενεμένης Θεσσαλονίκης, αν άμεσα δεν υπάρξει δέσμευση από τον ΟΣΕ για τη δημιουργία υπόγειας ή υπέργειας διάβασης που να δίνει λύση στο πρόβλημα πρόσβασής τους στο κέντρο του δήμου τους.

Ο συνοικισμός που βρίσκεται στην περιοχή που είναι γνωστή και ως «Τρεις Γέφυρες», είναι δομημένος κάτω από τις γραμμές του ΟΣΕ. Χρόνια τώρα οι κάτοικοι απαιτούν περίφραξη των σιδηροδρομικών γραμμών για την προστασία τους αλλά και δημιουργία ασφαλούς διάβασης για την πρόσβασή τους στο κέντρο και τις άλλες περιοχές του δήμου που βρίσκονται πάνω από τις γραμμές του ΟΣΕ, σε απόσταση 100 - 200 μέτρων. Τελικά ο ΟΣΕ προχώρησε στην ικανοποίηση του ενός μόνο αιτήματος. Περιέφραξε τις σιδηροδρομικές γραμμές, και έθεσε σε «απομόνωση» τον συνοικισμό, όπου ζουν περίπου 500 οικογένειες.

Και ενώ μέχρι πριν οι κάτοικοι ήταν αναγκασμένοι να διασχίζουν τις γραμμές του τρένου - με ό,τι κινδύνους επιφύλασσε αυτό - προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο δήμο, στα σχολεία, στα ιατρεία, στο ΚΑΠΗ, στην αγορά κλπ., τώρα είναι υποχρεωμένοι να διανύουν μια διαδρομή περίπου 2 χιλιομέτρων σε καθημερινή βάση, επειδή ο ΟΣΕ δε θέλει να επωμιστεί το οικονομικό κόστος για την κατασκευή της διάβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ