Τρίτη 30 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΙ - ΤΕΙ
Η υποχρηματοδότηση παραμένει βασικό πρόβλημα

Συναντήσεις με πρυτάνεις και εκπαιδευτικούς ΤΕΙ είχε χτες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

Τα οικονομικά προβλήματα των ανώτατων ιδρυμάτων έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων στις συναντήσεις που είχε χτες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με εκπροσώπους της κοινότητας των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Συγκεκριμένα, η υπουργός Μ. Γιαννάκου συναντήθηκε με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων και ο υφυπουργός Σ. Ταλιαδούρος συναντήθηκε με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΟΣΕΠ) των ΤΕΙ.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση οι πρυτάνεις (που πρόκειται να συνέλθουν σε Σύνοδο στις 23 Απρίλη στην Αλεξανδρούπολη) ανέδειξαν τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης, επισημαίνοντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, εντός των επομένων τριών μηνών, κάποια ιδρύματα δε θα μπορούν να καλύψουν τα τρέχοντα έξοδα για ρεύμα, νερό και τηλέφωνο.

Αναφορικά με τις καταγγελίες του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τις οποίες είναι παράνομες οι μετατροπές συμβάσεων υπαλλήλων των ΑΕΙ σε αορίστου χρόνου, οι πρυτάνεις εξέδωσαν σχετική δήλωση, όπου σημειώνουν ότι οι εν λόγω υπάλληλοι όχι μόνο κάλυπταν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά τα πανεπιστήμια είναι αδύνατο να λειτουργήσουν χωρίς αυτούς, εφόσον δεν τους έχει δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ παρά το ότι το έχουν ζητήσει. Επίσης, δηλώνουν ότι η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου έγινε με βάση τους νόμους 2839/2000 και 3051/2002.

Εκπαιδευτικοί ΤΕΙ

Συνάντηση γνωριμίας ήταν αυτή που είχε ο υφυπουργός Σ. Ταλιαδούρος με το ΔΣ της ΟΣΕΠ ΤΕΙ. Οι εκπρόσωποι των ΤΕΙ έθεσαν το τεράστιο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των ιδρυμάτων και θεσμικά προβλήματα που έχουν προκύψει στο εκπαιδευτικό προσωπικό από το νόμο 2916/01 της πολυδιαφημισμένης, αλλά κούφιας «ανωτατοποίησης» των ιδρυμάτων. Παρά το ότι τα προβλήματα αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια όμως, ο υφυπουργός επιφυλάχτηκε να απαντήσει στο μέλλον.

Τα οξυμένα προβλήματα των ΤΕΙ πρόκειται να απασχολήσουν και το τακτικό απολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας που θα διεξαχθεί στις 7 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ