Τρίτη 30 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γλιτώνει προς το παρόν το Πεδίον του Αρεως

Την πιθανή αναστολή του έργου της ανάπλασης του Πεδίου του Αρεως, καθώς δεν προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, επισημαίνει η πρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), Φ. Γεννηματά. Σε αλληλογραφία που είχε η ίδια με τον υφυπουργό Οικονομίας, Χ. Φώλια, ο τελευταίος υπογράμμισε ότι «το έργο δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί μέσα από το 2004» και παρέπεμψε ουσιαστικά την ΕΝΑΕ να αξιοποιήσει χρήματα για το σκοπό αυτό από τον αναπτυξιακό πόρο του 2003.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, τον τρόπο με τον οποίο τα δύο μεγάλα κόμματα, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση, αντιμετωπίζουν το ρόλο του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης: Χωρίς εγγυημένους πόρους που θα μπορέσει να τους διαχειριστεί η ίδια σε όφελος των κατοίκων.

Βέβαια, η Φ. Γεννηματά «κόπτεται» για την υπόθεση της ανάπλασης του Πεδίου του Αρεως, κυρίως λόγω των εκδηλώσεων της Παραολυμπιάδας, που θα φιλοξενηθούν εκεί και για «την εικόνα που θα παρουσιάσει η Αθήνα στους επισκέπτες της», όπως σημειώνεται και στο σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΝΑΕ. Θυμίζουμε ότι με τις ευλογίες της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και της προσκείμενης σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ ηγεσίας της ΕΝΑΕ, παραμένουν οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις του Μ. Κυριακού στο χώρο. Η δε προμελέτη που έφερε η ηγεσία της ΕΝΑΕ συνολικά για την ανάπλαση του Πεδίου του Αρεως πέρσι τον Ιούνη προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, καθώς αλλάζουν οι χρήσεις και η φυσιογνωμία του, με τη δημιουργία αναψυκτηρίων ή μόνιμων εκθετήριων χώρων σε βάρος του πρασίνου. Το θέμα θα συζητηθεί στο αυριανό Διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας - Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ