Τρίτη 30 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ατύχημα σε μαθητική εκδρομή

Αυστηρότερα μέτρα στη διοργάνωση των σχολικών εκδρομών εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή το ατύχημα που σημειώθηκε προχτές με σχολικό λεωφορείο στην Αμφιλοχία, ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός έκανε χτες λόγο για νέο θεσμικό πλαίσιο και εξέταση των όρων διακίνησης, διαμονής και ψυχαγωγίας των μαθητών.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 64 μαθητές και 4 καθηγητές της Β΄ τάξης του 3ου Ενιαίου Λυκείου Κοζάνης και επέστρεφαν από τριήμερη εκδρομή στην Πελοπόννησο. Το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του στην Εθνική Οδό Αγρινίου - Ιωαννίνων. Δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, όμως για προληπτικούς λόγους 16 μαθητές και δύο καθηγητές μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στα Νοσοκομεία Αρτας και Αγρινίου. Για τα αίτια του τροχαίου διενεργείται ανάκριση από τον εισαγγελέα Αρτας και την Τροχαία Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αιτωλοακαρνανίας, το λεωφορείο παρεκτράπηκε από την πορεία του και χτύπησε σε κολόνα φωτισμού, όταν ο οδηγός του, Μαργαριτόπουλος Κωνσταντίνος, έχασε τον έλεγχο. Διαπιστώθηκε ότι ο ταχογράφος έγραφε 96 χλμ ταχύτητα, ενώ το λεωφορείο σύρθηκε φρενάροντας 54 μέτρα. Χτες ο οδηγός του λεωφορείου καταδικάστηκε από την Εισαγγελία Αρτας σε ποινή 8 μηνών και 20 ημερών και αφέθηκε ελεύθερος αφού η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ