Τετάρτη 31 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στρατός σε ρόλο ... δυνάμεων ασφαλείας!

Ο εκδημοκρατισμός και ο αποκλειστικός προσανατολισμός των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της χώρας στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας από εξωτερική απειλή, όπως και η αυστηρότατη τήρηση της αρχής να μην ανακατεύονται με οποιοδήποτε ζήτημα ή πλευρά των εσωτερικών εξελίξεων, αποτελούσαν πάντα βασικές θέσεις του ΚΚΕ. Θέσεις, οι οποίες βρήκαν δραματική δικαίωση τον Απρίλη του 1967, με την επιβολή της αμερικανόπνευστης στρατιωτικής δικτατορίας.

Από το 1967, βέβαια, έχουν περάσει τριάντα εφτά χρόνια, αλλά οι πολιτικές ηγεσίες του δικομματισμού δεν μπορούν ή δε θέλουν να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα. Ετσι, η προηγούμενη κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, άλλαξε το δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων - υλοποιώντας σχετικές κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ - δίνοντάς τους ρόλο και αρμοδιότητες στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας και τις προάλλες είχαμε την πρώτη συγκεκριμένη έκφραση της αλλαγής αυτής. Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία, για πρώτη φορά μετά την εφτάχρονη στρατιωτική δικτατορία, επισημοποιείται η παρουσία και δράση ένοπλων στρατιωτών έξω από τα στρατόπεδα. Περισσότεροι από 7.000 ένοπλοι στρατιώτες θα φυλάνε με το χέρι στη σκανδάλη τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κι έτσι, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την ασφάλειά τους, οι ΕΔ της χώρας αναλαμβάνουν ρόλο για την εσωτερική ασφάλεια και την τήρηση της δημόσιας τάξης. Και, βέβαια, επιχειρείται ήδη η νομιμοποίηση του ρόλου αυτού στη συνείδηση της κοινής γνώμης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ