Τετάρτη 31 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΔΙ
Θα καταβληθεί ολόκληρη η επιδότηση;

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος πολλές δεκάδες χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί, που είτε δεν έχουν πάρει δραχμή από επιδότηση, είτε πήραν μόνον ένα μέρος, επειδή έτσι έκρινε η προηγούμενη κυβέρνηση, έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή, θέτοντας τη νέα κυβέρνηση προ των δικών της ευθυνών και προεκλογικών υποσχέσεων... Συγκεκριμένα, σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Παναγιώτης Κοσιώνης, καλείται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να απαντήσει, αν θα επιδοτηθεί όλη η πραγματική παραγωγή ελαιολάδου και πότε.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρονται επί λέξει τα ακόλουθα: «Η προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να απορρίψει αυθαίρετα σημαντικές ποσότητες επιδοτούμενου ελαιόλαδου για να προσαρμόσει τη συνολική επιδοτούμενη παραγωγή εσοδείας 2002-'03 στην απαράδεκτα χαμηλή ποσόστωση των 419,5 χιλ. τόνων που αποδέχτηκε στην ΕΕ έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε πολλούς ελαιοπαραγωγούς της χώρας, που, αν και έχουν περάσει 1,5 χρόνια, δεν έχουν πάρει προκαταβολή και επιπλέον κινδυνεύουν να μην επιδοτηθούν για πραγματικές ποσότητες ελαιόλαδου.

Πριν από τις εκλογές, στελέχη της σημερινής κυβέρνησης υπόσχονταν στους ελαιοπαραγωγούς άμεση καταβολή των προκαταβολών σε όλη την πραγματική παραγωγή, ενώ τώρα προβληματίζονται, προσποιούμενοι ότι δε γνώριζαν την πραγματική διάσταση του προβλήματος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

  • Θα επιδοτηθεί όλη η πραγματική παραγωγή ελαιόλαδου;
  • Θα καταβληθεί η προκαταβολή επιδότησης σε όλη την πραγματική παραγωγή και πότε;».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ