Τετάρτη 31 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Ο Μπελογιάννης ζει μες στους αγώνες

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στην επέτειο από τη στυγερή δολοφονία

Ηταν μια παγερή νύχτα κοντά στο ξημέρωμα, την Κυριακή 30 του Μάρτη του 1952, όταν ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του στο θάνατο Μπάτσης, Καλούμενος και Αργυριάδης δέχτηκαν τα δολοφονικά πυρά του εκτελεστικού αποσπάσματος στο Γουδί. Ενα έγκλημα που έγινε με μοναδική βαρβαρότητα από τους ντόπιους Γκαουλάιτερ αφού Κυριακή δεν εκτελούσαν μελλοθάνατους ούτε οι Γερμανοί στην Κατοχή.

Χτες η Κομματική Οργάνωση Κοκκινιάς-Κορυδαλλού του ΚΚΕ οργάνωσε πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη στο Γ΄ Νεκροταφείο στη Νίκαια. Σήμερα, 52 χρόνια μετά, τόνισε στην ομιλία του ο Στέλιος Κριεζής, γραμματέας της Αχτίδας Κοκκινιάς-Κορυδαλλού του ΚΚΕ, η ανθρωπότητα πιο έντονα ξαναζεί τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, ο οποίος προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση που γεννούν οι αντιθέσεις του.

Τα εγκλήματα κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Παλαιστίνης, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά ότι η κρίση δεν ξεπερνιέται παρά μόνο με πόλεμο. Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι λαοί της Ευρώπης βλέπουν ξανά την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα να επιστρέφει στην καρδιά της. Να επεμβαίνει στρατιωτικά και να διαλύει χώρες, να χαράζει νέα σύνορα, να δημιουργεί προτεκτοράτα κάτω από τον πλήρη έλεγχο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αναφερόμενος στο στόχο που είχε βάλει η Κομματική Οργάνωση Πειραιά για εκλογή βουλευτή, ο οποίος και υλοποιήθηκε, ο Στέλιος Κριεζής τόνισε ότι, τώρα, με μεγαλύτερη μαχητικότητα και εμπειρία πρέπει να προβάλουμε πλατιά στον εργαζόμενο λαό πως η απάντηση στα οξυμένα προβλήματα είναι η συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου. Που ανοίγει την προοπτική για τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας, της λαϊκής οικονομίας με όλους εκείνους που θέλουν να ορθώσουν μέτωπο κατά της πολιτικής του κεφαλαίου, κατά των ιμπεριαλιστικών επιλογών.

Με μεγαλύτερη ορμή και με πολλαπλάσιες δυνάμεις, πρόσθεσε, ξεκινάμε τη μάχη των ευρωεκλογών, ανοίγουμε μέτωπο στις επιλογές που έχουν φέρει στα όρια της εξαθλίωσης το λαό μας. Τη μόνη υπόσχεση που μπορούμε σήμερα να δώσουμε στον Νίκο Μπελογιάννη είναι να συνεχίσουμε το δύσκολο δρόμο του αγώνα που αυτός κι οι σύντροφοί του μας έδειξαν γιατί τίποτα δεν πάει χαμένο. Γιατί ο Μπελογιάννης δεν πέθανε. Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο παραμένει και θα παραμένει ζωντανός στις καρδιές και στις μνήμες μας, παράδειγμα ηρωισμού και ανιδιοτέλειας.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Α΄ Περιφέρειας Πειραιά του ΚΚΕ, ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, η Βέρα Νικολαΐδου, πρώην δήμαρχος της Νίκαιας, αντιπροσωπεία των ετεροδημοτών του Νομού Ηλείας, γενέτειρας του Νίκου Μπελογιάννη, κι άλλοι. Ανάμεσα στα στεφάνια διακρίναμε του ΚΚΕ, του δημάρχου Νίκαιας, των ετεροδημοτών του Νομού Ηλείας, της Αχτιδικής Επιτροπής Νίκαιας-Κορυδαλλού του ΚΚΕ, της ΠΕΑΕΑ, της ΚΝΕ, κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για τη Μάχη της Κοκκινιάς (2011-03-09 00:00:00.0)
Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα δικαιωθεί (2004-03-17 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2003-12-05 00:00:00.0)
Τα όνειρα πιο δυνατά από τα κανόνια τους (2003-04-05 00:00:00.0)
Υπόσχεση συνέχισης του αγώνα (2003-03-29 00:00:00.0)
Επιτυχίες με το «άνοιγμα» της Εξόρμησης... (2002-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ