Τετάρτη 31 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Να 'τανε, λέει, Πρωταπριλιά...

Δυστυχώς, όμως, έρχεται πάντα και η ώρα για το πικρό ποτήρι. Χαιρέτα τη, λοιπόν, για τα καλά την Κερύνεια που γνώριζες, Μάριε, Μιχάλη, Ελένη... Εχουν μπίζνες αύριο στον τόπο σου τα «ευρωλιγούρια»

Του Γιάννη Ιωάννου από το «Εθνος»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «Εθνος»
Και να θες να μη γίνεις μάντης κακών, τα λένε όλα μόνοι τους. Μιλούν με όρους «ρεαλισμού» για τη νομιμοποίηση της διχοτόμησης σαν να πρόκειται για οικόπεδα στα «μαγευτικά λιμανάκια της Κερατέας». Που κι αυτά ακόμα για να γίνουν «οικόπεδα άρτια-οικοδομήσιμα» χρειάστηκε να περάσει από πάνω τους ξανά και ξανά φωτιά, σ' ό,τι κάποτε ήτανε δάσος. Παράξενη σύμπτωση: Φωτιά και σίδερο διαμόρφωσε το σήμερα αυτού που χτες τραγουδήθηκε ως «χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγο».

Μιλούν για το κακό που έρχεται με όρους «μικρότερου κακού» κατά το «ολίγον έγκυος». Ας μην κουραστούμε, λοιπόν, να το επαναλαμβάνουμε με την «ξύλινη» γλώσσα μας: Στην Κύπρο έγινε εισβολή και κατοχή! Η νομιμοποίησή τους ανοίγει ασκούς που δε μαζεύονται.

Κι όσο κι αν αποφεύγουν κακές λέξεις όπως «ευρωδιχοτόμηση», αυτή είναι εδώ, παρούσα στις 10.000 σελίδες ενός σχεδίου που δε φέρει μόνο την υπογραφή του Ανάν.

Στα λοιπά: Και νέα λιτότητα θα έχουμε. Κι αγώνα για να κρατηθεί ό,τι μπορεί να περισωθεί απ' τις συλλογικές συμβάσεις που απειλούνται ευθέως πλέον. Και το Ασφαλιστικό παραμένει ανοιχτό, «για την Τράπεζα της Ελλάδας δεν έκλεισε ποτέ» είπε προχτές ο διοικητής της.

Συνδικάτα ταξικά στην ποσότητα που απαιτείται δε φαίνεται να έχουμε άμεσα. Εχουν φροντίσει πριν από μας για μας και οι βιομήχανοι και το μέχρι πρόσφατα εκλεκτό τους Κίνημα, να κυριαρχούν στο δημόσιο χώρο οι Πολυζωγοκαλύβηδες.

Μην ξεγελιέστε από την άνοιξη. Αργεί ακόμα η ώρα που η ομορφιά του σημερινού απεργιακού ξημερώματος θα είναι διαρκής προτεραιότητα.

Εκτός κι αν ...ΠΑΜΕ μπροστά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ