Τετάρτη 31 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Επιθετική εξαγορά για το σύνολο των μετοχών

Η «Societe Generale» εξαναγκάζει σε παραίτηση 300 εργαζόμενους (14% του προσωπικού)

Σε επιθετική και εκβιαστικού χαρακτήρα εξαγορά για το σύνολο των μετοχών της Γενικής Τράπεζας προχώρησε αιφνιδιαστικά χτες το βράδυ η γαλλική τράπεζα «Societe Generale». Η δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών (μετά το 50,01% που κατέχει σήμερα μετά από το ξεπούλημα που αποφάσισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) σηματοδοτεί την περαιτέρω διείσδυση της γαλλικής τράπεζας στην ντόπια αγορά, σε βάρος της περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και του Ταμείου των εργαζομένων που με βάση τις συμβάσεις που υπογράφηκαν θα παρέμεναν στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου στην τιμή των 6,30 ευρώ ανά μετοχή. Η δημόσια πρόταση για την αγορά του συνόλου των μετοχών προϊδεάζει για την απόσυρση της Γενικής Τράπεζας από το ταμπλό της Σοφοκλέους και κατά συνέπεια εξαναγκάζει τους άλλους μετόχους να αποδεχτούν με το ζόρι την προσφορά των Γάλλων. Η όλη μεθόδευση - κυρίως η σπουδή της προηγούμενης κυβέρνησης να ξεπουλήσει καθώς και η, τουλάχιστον, περίεργη σιγή από την κυβέρνηση της ΝΔ - δίνουν στην υπόθεση διαστάσεις σκανδάλου, για το οποίο υπόλογοι είναι και οι σημερινοί κυβερνώντες.

Οι λεπτομέρειες του επιχειρηματικού σχεδιασμού και των μεθοδεύσεων της γαλλικής τράπεζας αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου. Τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής συγχωνεύσεων - εξαγορών είναι όπως πάντα οι εργαζόμενοι. Στο πλαίσιο αυτό θα εφαρμοστούν τα λεγόμενα προγράμματα εθελούσιας εξόδου. Σε πρώτη φάση η απομάκρυνση αφορά 300 εργαζόμενους επί συνόλου περίπου 2.200, δηλαδή σχεδόν στο 14% του προσωπικού της τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ