Τετάρτη 31 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... αντιπολιτευτικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΜΕΙΣ ΘΑ είχαμε προτείνει αυξήσεις 5,5%! Είναι η θέση του πρώην υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη ενόψει της σημερινής πανεργατικής απεργίας. Ετσι βρε, για να ...ξέρουμε τι είχαμε και δεν το εκτιμούσαμε.

(Για όσους δεν το κατάλαβαν αυτή την πρόταση την παρουσίασε ως ...φιλεργατική και απόδειξη της ...κοινωνικής ευαισθησίας της απελθούσας κυβέρνησης).

ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ άλλο, μα έχει και το θράσος να ...δίνει συμβουλές και να δηλώνει «κόουτς» στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Ο λόγος για τον Γ. Παπανδρέου φυσικά, που - στις σχετικές παραινέσεις του προς την κυβέρνηση - ζητά να μην αντιμετωπίζεται «φοβικά» η όλη διαδικασία, αλλά να επιδειχτεί νηφαλιότητα και τόλμη...

Με τη διαφορά όμως πως όταν ...σύρεσαι κάπου και η στάση που επιδεικνύεις είναι ένα χαμόγελο... ψυχραιμίας και γενικότερα μια ...διάθεση προσαρμογής, αυτό δεν αποκαλείται ούτε «τόλμη» ούτε «νηφαλιότητα». Αλλιώς λέγεται.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι βασικοί υπεύθυνοι για τα σημερινά αδιέξοδα στην υπόθεση του Κυπριακού ούτε να ασκούν κριτική νομιμοποιούνται, ούτε να παρέχουν συμβουλές. Αν θέλουν να προσφέρουν μια χρήσιμη υπηρεσία, απλούστατα ας ...πουν την αλήθεια.

Οσο γι' αυτό το «κοινοτικό κεκτημένο» καλύτερα να σταματήσουν να το «αναμασάνε» οι πάντες. Λόγω των εξελίξεων, βλέπετε, ο κόσμος πληροφορείται για το τι συμβαίνει και καταλαβαίνει τι γίνεται.

ΤΕΛΙΚΑ, τι ήθελε τον Κ. Καραμανλή και τον Ερντογάν ο Τζορτζ Μπους στο τηλέφωνο; Να ρωτήσει «τι χαμπάρια» και πώς πάνε τα πράγματα στην Ελβετία; Μάλλον όχι, αν κρίνουμε από τα όσα λέει ο εδώ εκπρόσωπός του, Τόμας Μίλερ, και τα οποία συνίστανται στο ...δίλημμα «ή σχέδιο Ανάν... ή σχέδιο Ανάν». Διαλέγετε και παίρνετε...

Κι εδώ αυτή η θέση συναντάται με τους ...«μελλοντολόγους», που ρωτούν και ξαναρωτούν τι θα γίνει με την Κύπρο εάν δε γίνουν αποδεκτές οι επιδιώξεις ΗΠΑ και ΕΕ στην παρούσα φάση. Αραγε, κάθε τι κακό πρέπει να το κάνουμε και χειρότερο..;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ