Τετάρτη 31 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Επιχείρηση - σκούπα

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Η Βρετανία και τα συμφέροντά της στο εξωτερικό «παραμένουν στόχος» της τρομοκρατίας, δήλωσε χτες ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών, Ντέιβιντ Μπλάνκετ, έπειτα από ευρεία επιχείρηση όπου συνελήφθησαν οκτώ Βρετανοί, βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας σε αλλεπάλληλες επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές του Λονδίνου και στη Νότια Αγγλία.

«Η προστασία και η ασφάλεια του πληθυσμού ήταν το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης», επισήμανε ο Μπλάνκετ, καλώντας εκ νέου τον πληθυσμό σε επαγρύπνηση και ζητώντας παράλληλα να «αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα».

Ειδικότερα όσον αφορά στη συντονισμένη επιχείρηση, όπως επισημαίνει το BBC, έλαβαν μέρος 700 άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας και διεξήχθησαν συνολικά 24 επιδρομές στο Σάσεξ, το Σάρεϊ, το Λονδίνο και το Μπεντφορσάιρ και όχι μόνο. Κατά τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σκότλαντ Γιαρντ, Πίτερ Κλαρκ, η επιχείρηση δε συνδέεται με το πρόσφατο χτύπημα στη Μαδρίτη, ούτε και με τον IRA, ενώ κατασχέθηκε και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Οι ύποπτοι, ηλικίας 17 έως 32 ετών, τέθηκαν υπό κράτηση με βάση την αντιτρομοκρατική νομοθεσία του 2000, καθώς εκτιμάται ότι «διέπραξαν, προετοίμασαν ή υποκίνησαν τρομοκρατικές ενέργειες». Στο Δυτικό Λονδίνο, δε, κατασχέθηκε άνω του μισού τόνου νιτρικού αμμωνίου, υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ