Τετάρτη 31 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Βασικός ύποπτος μαροκινή οργάνωση

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε χτες ότι πλέον εξετάζει τις σχέσεις των βασικών υπόπτων για το μακελειό της 11ης Μαρτίου με διάφορες ισλαμικές οργανώσεις και κυρίως με τη «Μαροκινή Μαχητική Ισλαμική Ομάδα». Είναι η πρώτη φορά που οι ισπανικές αρχές κατονομάζουν δημόσια τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Ανχέλ Αθέμπες επίσης ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα έγιναν ακόμα τρεις συλλήψεις. Πρόκειται για έναν Ισπανό που ονομάζεται Αντόνιο Τόρο Κάστρο και δύο άτομα συριακής καταγωγής. Οι δύο Σύροι έχουν σχέση με την αγροικία στα περίχωρα της Μαδρίτης όπου πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν οι βόμβες.

Χτες εξάλλου, ο δικαστής Χουάν ντελ Ολμο απήγγειλε κατηγορίες εναντίον δύο ακόμη συλληφθέντων, ενώ άφησε ελεύθερους άλλους τρεις. Μεταξύ των 23 υπόπτων που έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα, κατηγορίες έχουν απαγγελθεί εναντίον 14, τέσσερις κρατούνται για να ανακριθούν και πέντε έχουν αφεθεί ελεύθεροι ως άσχετοι με την υπόθεση.

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα «El Periodico» χτες κατέφθασαν στη Μαδρίτη πράκτορες των μαροκινών υπηρεσιών πληροφοριών οι οποίοι διαθέτουν πληροφορίες για τον Αμπντελκαρίμ Μετζάτι, μαροκινής καταγωγής, που φέρεται ως ο εγκέφαλος των επιθέσεων.

Δηλώσεις Μορατίνος

Ο μελλοντικός ΥΠΕΞ της Ισπανίας Μιγκέλ Ανχέλ Μορατίνος σε άρθρο του στην εφημερίδα «The Wall Street Journal Europe» έκανε εκ νέου σαφές ότι η Ισπανία θα «ενισχύσει τις προσεχείς βδομάδες» την παρουσία της στο Αφγανιστάν. «Οι στρατιωτικές μας δυνάμεις θα παραμείνουν στα Βαλκάνια και η δέσμευσή μας στο Αφγανιστάν, όπου μια δύναμη υπό τον ΟΗΕ διεξάγει πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, θα ενισχυθεί μέσα στις προσεχείς ημέρες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μορατίνος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ