Τετάρτη 31 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Νόμος για οικονομική στήριξη των κατηγορουμένων στη Χάγη

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Οικονομική βοήθεια για νομική υποστήριξη και άλλα επιδόματα δικαιούνται εφ' εξής όσοι Σέρβοι δικάζονται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε χτες (141 υπέρ, 35 κατά σε σύνολο παρόντων 204) από την πλειοψηφία των μελών της 250μελούς σερβικής Βουλής.

Ο νόμος αναφέρει μεταξύ άλλων πως το σερβικό κράτος καλύπτει τα έξοδα νομικής κάλυψης των κατηγορουμένων, τα έξοδα για την πραγματοποίηση ταξιδιών μελών της οικογένειάς τους από και προς τη Χάγη, ενώ προβλέπει την καθιέρωση (ασαφούς ακόμη) μηνιαίας χρηματικής αποζημίωσης για τον πρώην Πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και μερικές δεκάδες ακόμη Σέρβους που δικάζονται ή έχουν ήδη καταδικαστεί από το δικαστήριο της Χάγης.

Το σχέδιο νόμου είχε πρωτοφέρει στη Βουλή το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα των Σέσελι - Νίκολιτς και ψηφίστηκε χτες από τους βουλευτές της παραπάνω παράταξης, του Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας (του Βόισλαβ Κοστούνιτσα), του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας, των φιλομοναρχικών κομμάτων Κίνημα Σερβικής Ανανέωσης και «Νέα Σερβία». Καταψηφίστηκε μόνον από τους βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ