Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΙ - ΚΑΠΝΟΣ - ΛΑΔΙ
Ανακοινώθηκε ελληνοϊσπανική συμμαχία...

Ελληνοϊσπανική συμμαχία με τον αποχωρώντα Ισπανό υπουργό Γεωργίας Κανιέντε, ενόψει της αναθεώρησης των καθεστώτων σε καπνό, βαμβάκι και λάδι, ανακοίνωσε χτες ο Σάββας Τσιτουρίδης, μετά από συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Γεωργίας στην Αθήνα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Οπως επισήμανε ο υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σάββας Τσιτουρίδης, υπήρξε συναντίληψη από τις δύο πλευρές εις ό,τι αφορά στη δυσμενή μεταχείριση που επιφυλάσσουν οι υπό συζήτηση προτάσεις για τα βασικά μεσογειακά προϊόντα»... Κι ακολούθως αναφέρεται ότι συμφωνήθηκε ως διαπραγματευτικό πλαίσιο το τετράπτυχο της... συμφοράς που έχει ήδη ανακοινώσει ο Σ. Τσιτουρίδης, στην πεπατημένη του προκατόχου του Γ. Δρυ. Ο Σ. Τσιτουρίδης αντί να απορρίψει ως απαράδεκτες και καταστροφικές για την ελληνική αγροτική οικονομία τις σχετικές προτάσεις της Κομισιόν, που έγιναν στο πλαίσιο της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ, αναφέρει κι αυτός ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η «δημοσιονομική ουδετερότητα». Ζητάει με άλλα λόγια να πάρει η Ελλάδα τα λιγότερα ποσά που της έβγαλε η Κομισιόν και οι αγρότες να πάρουν ακόμα μικρότερες επιδοτήσεις, αφού από τα κομμένα των ενισχύσεων, κόβονται κι άλλα από τους αγρότες, για να πάνε στον λεγόμενο πυλώνα Β΄ ή αλλιώς ανάπτυξη της υπαίθρου. Δηλαδή, για την ενίσχυση των επιχειρηματιών.

Στο πλαίσιο της δεδομένης υποτέλειας και της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στους αντιαγροτικούς σχεδιασμούς της ΕΕ και των πολυεθνικών, δεν μπορούν επίσης να θεωρηθούν σοβαρές διαπραγματευτικές προτάσεις, παρά μόνο μικρές διαχειριστικές τροποποιήσεις, «αιτήματα» όπως: Να υπάρξει ευελιξία στα ποσοστά συνδεδεμένων και αποσυνδεδεμένων ενισχύσεων, μεταβατικό καθεστώς για την έναρξη των νέων ρυθμίσεων και διασφάλιση των όποιων ενισχύσεων μέχρι το 2013...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ