Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργιακή «εκεχειρία» ζητά η ΔΟΕ!

Οι «αθάνατοι», μετά τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη χτεσινή απεργία, ζητούν να μη γίνουν απεργίες, επειδή προφανώς θέτουν σε κίνδυνο το οικοδόμημα της «Κόκα - Κόλα»!

Φαίνεται πως οι «αθάνατοι» αξιωματούχοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) έλαβαν το μήνυμα της χτεσινής μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία και με δηλώσεις τους ...προειδοποιούν ότι η παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων ενδέχεται να απειλήσει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τηλεγράφημα του Ρόιτερς, κορυφαίος αξιωματούχος της ΔΟΕ τόνισε ότι «οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν πρέπει να απεργήσουν πριν από τους Αγώνες». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντ. Οσβαλντ, ο οποίος, κατά την επίσκεψή του στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, δήλωσε μεν ότι η χθεσινή απεργία δε θα επηρεάσει την προετοιμασία, αλλά συμπλήρωσε ότι «εάν επαναληφθούν οι απεργίες θα προκαλέσουν αρνητικές συνέπειες». Ο ίδιος επικαλέστηκε διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων και της κυβέρνησης να μην πραγματοποιηθούν απεργίες κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Προφανώς, ο Ελβετός «αθάνατος» έχει στο μυαλό του το περιβόητο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΓΣΕΕ και της «Αθήνα 2004», για τη σύνταξη του οποίου πρωτοστάτησε ο Χρ. Πολυζωγόπουλος, και με την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλλον, όμως, δεν έχουν αντιληφθεί ότι το συγκεκριμένο μνημόνιο, που εκφράζει αποκλειστικά τα συμφέροντα των πολυεθνικών - χορηγών της ΔΟΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες και τις επιδιώξεις των χιλιάδων εργατών στα Ολυμπιακά εργοτάξια - κάτεργα. Εκεί, όπου, μέχρι τώρα, έχουν χάσει τη ζωή τους 11 εργαζόμενοι και δεκάδες άλλοι έχουν μείνει ανάπηροι. Αυτό το μήνυμα έδωσαν χτες οι ίδιοι οι εργάτες με τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Μάλιστα, το θράσος του Ντ. Οσβαλντ δεν έχει κανένα όριο, αφού σε όλα τα παραπάνω, πρόσθεσε ακόμα ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι οι απεργίες δε βοηθούν την καλή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και πως «οι περισσότερες απεργίες θα ήταν αντιπαραγωγικές για την Ολυμπιακή προετοιμασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ