Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εμπνευσμένα από την Ολυμπιάδα

«Ωδή στην Ολυμπιάδα», τιτλοφορείται η νέα ποιητική συλλογή του Νίκανδρου Κεπέση, η οποία κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαυρίδη (Μ. Αλεξάνδρου 36, 210-5242182). Η συλλογή περιλαμβάνει πέντε ωδές εμπνευσμένες από το Ολυμπιακό πνεύμα και θαυμαστά έργα τέχνης που γέννησε η αρχαία Ελλάδα, αλλά και από άθλους σημερινών Ελλήνων πρωταθλητών. Οι τίτλοι των πέντε ωδών είναι οι εξής: «Ωδή στην Ολυμπιάδα», «Ωδή στον Κώστα Κεντέρη», «Ωδή στον παγκόσμιο πρωταθλητή ιστιοπλοϊας Κακλαμανάκη», «Νενικήκαμεν», «Ωδή στο Λεωνίδα, το βασιλιά της Σπάρτης».

Στη συλλογή αντί προλόγου, προτάσσονται οι τελευταίοι στίχοι από την ωδή «Νενικήκαμεν»: «Με τους εξαίσιους άθλους σας/ περήφανα αθλητικά νιάτα της Ελλάδας μας (...) Νενίκηκε/ το πνεύμα το Ολυμπιακό/ περίλαμπρο, ιερό, αγνό,/ για εξανθρωπισμό της κοινωνίας./ Για την ειρήνη πρώτα απ' όλα./ Για όλους τους λαούς, της οικουμένης όλης/ Ειρήνη, Ειρήνη, Ειρήνη!»

Το βιβλίο περιλαμβάνει και τέσσερα άλλα, αυτόνομα, ποιήματα, τα οποία αναφέρονται στη χαμένη συντρόφισσα της ζωής του, Χαρούλα Χωραφάκη - Κεπέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ