Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΣΟΚ: Εξαλλος ... «Ανανισμός»!

Διαβάστε και φρίξτε!

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ζητάμε από την ελληνική πλευρά στην Κύπρο να στηρίξει μια δημοκρατία πάνω στην ελλιπή δημοκρατική βάση του σχεδίου Ανάν. Εύχομαι να βρουν τη δύναμη να το κάνουν για το καλό της Κύπρου και της Ευρώπης, αλλά τουλάχιστον να έχουμε επίγνωση τι τους ζητάμε».

***

Πρόκειται για φράση που διατυπώθηκε ...εις άπταιστον ΠΑΣΟΚικήν! Είναι η τοποθέτηση του επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ (αλλά και «σκιώδους» εισηγητή όλης της «σοσιαλιστικής» ομάδας), του κ. Γ. Κατηφόρη, κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

***

Τι εισηγείται, λοιπόν, ο κ. Κατηφόρης προς τους Ελληνοκυπρίους; Η θέση του ΠΑΣΟΚ (σε ...μετάφραση) έχει ως εξής: Το σχέδιο Ανάν είναι αντιδημοκρατικό, είναι κακό για την Κύπρο και τα δίκαιά της, αλλά επειδή είναι «για το καλό της Ευρωπαϊκής Ενωσης», τότε ...υπογράψτε το!

Αφού κάποτε όλοι θα πεθάνουμε, τότε ...αυτοκτονήστε! Ιδού η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και των ευρωσοσιαλιστών για την Κύπρο!

***

Το ΠΑΣΟΚ, επομένως, τοποθετήθηκε. Τοποθετήθηκε, απευθυνόμενο στα «αφεντικά» της ΕΕ, την ώρα που στο εσωτερικό τηρεί τακτική «ήξεις - αφήξεις». Και η τοποθέτησή του δεν είναι παρά μια έξαλλη εκδοχή της πολιτικής του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ». Πρόκειται για επίδειξη ευρω-δουλείας, που όμοιά της έχει να εμφανιστεί από την εποχή του «σφάξε με Αγά μ' ν' αγιάσω»!

Πρόκειται για το ΠΑΣΟΚ του κ. Γ. Παπανδρέου. Γνωστού και από τη ρήση του, ότι «έχουμε κοινές αξίες με τους Αμερικάνους»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ