Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Νέες απολύσεις στο χώρο των ΜΜΕ

Το κλίμα ανασφάλειας και εκφοβισμού στο χώρο των ΜΜΕ παίρνει νέες και μεγαλύτερες διαστάσεις και μετά τις νέες απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών σε ραδιοφωνικό σταθμό και εφημερίδες. Χτες και προχτές η εργοδοσία στα ΜΜΕ προχώρησε σε πέντε απολύσεις δημοσιογράφων, καθώς και δύο τεχνικών.

Συγκεκριμένα, χτες απολύθηκαν δύο δημοσιογράφοι στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», ο κοινοβουλευτικός συντάκτης Χρήστος Βούζας και η συντάκτρια του πολιτιστικού ρεπορτάζ Σόνια Ψυρράκη. Επίσης, προχτές απολύθηκαν από την εφημερίδα «City Press» άλλοι δύο δημοσιογράφοι (Μπότσαρης - Καμηλάκης) και δύο εργαζόμενοι στο ατελιέ, ενώ από την αθλητική εφημερίδα «Sportime» απολύθηκε ένας ακόμη δημοσιογράφος. Οι απολύσεις αυτές έγιναν με πρόσχημα την περικοπή δαπανών.

Οι νέες αυτές απολύσεις έρχονται να προστεθούν σ' αυτές που έγιναν το περασμένο διάστημα στο «ΚΑΝΑΛΙ 1», στο «Mega» και στις εφημερίδες «Ο Κόσμος του Επενδυτή», «Μακεδονία» και «Goal News».

Στο μεταξύ ο Δήμος Πειραιά προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχτεί η 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για τη Δευτέρα στο «ΚΑΝΑΛΙ 1» παράνομη και καταχρηστική. Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει την 24ωρη απεργία στο σταθμό «ΚΑΝΑΛΙ 1», επειδή οι υπεύθυνοι του σταθμού, παρά τα επανειλημμένα διαβήματα της Ενωσης, εξακολουθούν να μην εφαρμόζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και αρνούνται να καταβάλουν τα αναδρομικά των δύο τελευταίων χρόνων. Επίσης, η ΕΣΗΕΑ ζητά την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου Λάμπρου Παπαξενάκη, πρώην εκπροσώπου των δημοσιογράφων που εργάζονται στο σταθμό.

Μάλιστα, σε σχετικό εξώδικο που απέστειλε ο Δήμος Πειραιά ζητά να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική, επειδή έχει εξοφλήσει τα αναδρομικά για τους δημοσιογράφους που είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ.

  • Απάντηση στις καταγγελίες του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ότι οι δημοσιογράφοι του ραδιοφωνικού σταθμού «Σκάι 100,3» αντικαταστάθηκαν προχτές κατά τη διάρκεια της τρίωρης στάσης εργασίας από ανθρώπους μη δημοσιογράφους, απέστειλαν χτες στην Ενωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του σταθμού Ιωάννης Αλαφούζος και ο γενικός διευθυντής Μπάμπης Παπαδημητρίου. Στην επιστολή επισημαίνουν ότι οι δημοσιογράφοι του σταθμού συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Ενωσης. Παρ' όλα αυτά ισχυρίζονται ότι «ο Σταθμός δεν μπορεί να σιγήσει» και γι' αυτό «φροντίζουμε να υπάρχουν ειδικά προγράμματα, στη δημιουργία των οποίων δε συμμετέχουν μέλη σας. Ο προγραμματισμός αυτός, κοινός σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, είναι απολύτως αποδεκτός και σύννομος».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ