Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Ικανοποιημένος ο τουρκικός Τύπος

Κλίμα ικανοποίησης επικρατεί στην Τουρκία, όπως διαφαίνεται από τα χτεσινά δημοσιεύματα των εφημερίδων, οι οποίες κάνουν λόγο για κέρδη της τουρκικής πλευράς.

Η «Χουριέτ» γράφει ότι η Τουρκία είναι η πλευρά, η οποία ήθελε τη λύση. Η τουρκική πλευρά, προσθέτει, είναι έτοιμη να δεχτεί το δημοψήφισμα με έναν συμβιβασμό επί του «σχεδίου».

Η «Σαμπάχ» τονίζει πως δόθηκε τέλος στη διπλωματία, και ο λόγος ανήκει πλέον στον κυπριακό λαό. Αναφέρει, επίσης, ότι σύμφωνα με την Αγκυρα, τα θετικά του «σχεδίου Ανάν» είναι η διζωνικότητα, η πολιτική ισότητα και το ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα μείνουν εσαεί στην Κύπρο.

Η «Μιλιέτ» κάνει λόγο για «Ναι» στο δημοψήφισμα και προσθέτει ότι ο Ερντογάν ικανοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις αλλαγές που έγιναν στο «σχέδιο».

Η «Ραντικάλ» γράφει ότι η τουρκική πλευρά, αν και δεν έπεισε την Ευρωπαϊκή Ενωση στο ζήτημα του πρωτογενούς δικαίου, ωστόσο υποστήριξε το «σχέδιο» του Γενικού Γραμματέα.

Η «Τζουμχουριέτ» αναφέρει ότι ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες, ο Ανάν συμπλήρωσε τα κενά και τώρα ο λόγος ανήκει στους δύο λαούς, όπως αναφέρει.

Τέλος, η «Γιενί Σαφάκ» γράφει ότι το «σχέδιο» δέχτηκε η Τουρκία αλλά όχι η ελληνική πλευρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ