Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Στόχος τους λαοί - κινήματα

Τα νέα αντιδραστικά, κατασταλτικά μέτρα της ΕΕ πλήττουν καίρια δικαιώματα

Κατηγορηματικά αντίθετη με τα νέα, αντιδημοκρατικά σχέδια που - με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στη Μαδρίτη - απεργάζονται κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλώνει η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συσπείρωσης σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει ότι: Η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση νόμο για την υλοποίηση της απόφασης της Συνόδου Κορυφής του 2001, στρέφεται ευθέως ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες. «Είναι φανερό ότι ο πραγματικός στόχος αυτών των αποφάσεων είναι οι λαοί και τα κινήματα. Αυτό αποδεικνύεται και από το ότι στο εν λόγω κείμενο ορίζεται ως τρομοκρατία κάθε πράξη που θίγει τις συνταγματικές, κοινωνικές ή οικονομικές δομές ενός κράτους ή ενός διεθνούς οργανισμού ή και η απειλή τέλεσης τέτοιων πράξεων. Ακόμη και συνδικαλιστικές διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και συμβολικές καταλήψεις δημοσίων κτιρίων μπορούν με αυτό τον τρόπο να χαρακτηριστούν ως τρομοκρατικές πράξεις», σημειώνει.

Αναφερόμενη στο προωθούμενο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και παράδοσης, η Δημοκρατική Συσπείρωση υπογραμμίζει: «Θίγει την εθνική κυριαρχία αφού καταργεί την τελική πολιτική απόφαση του αρμόδιου υπουργού. Σημειώνουμε ότι με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται καταφανώς το άρθρο 5 του Συντάγματος, το οποίο απαγορεύει την παράδοση Ελλήνων πολιτών. Επιπλέον, καταργεί την αρχή του διττού αξιόποινου, δηλαδή θα μπορεί κάποιος να εκδίδεται εκτός Ελλάδας ακόμη και για πράξεις που δε χαρακτηρίζονται από την εθνική νομοθεσία ως αξιόποινες».

Επισημαίνει ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για δημιουργία Συντονιστή για την ασφάλεια (υπό την εποπτεία του γνωστού κ. Χαβιέ Σολάνα), η επέκταση της ηλεκτρονικής καταγραφής δεδομένων (δηλ. του φακελώματος), η Διακήρυξη Αλληλεγγύης που δίνει τη δυνατότητα ακόμη και για στρατιωτική επέμβαση σε κράτος μέλος με το πρόσχημα ότι επίκειται (!) τρομοκρατική απειλή έρχονται να προστεθούν στη Συνθήκη Σένγκεν, στην Ευρωπόλ, στις αποφάσεις της ΕΕ για την από κοινού καταστολή των διαδηλώσεων κλπ.

«Δημιουργείται μια ασφυκτική κατάσταση για τους λαούς, τους αφαιρούνται στοιχειώδεις ελευθερίες και δυνατότητες που διέθεταν ως τώρα για να αντιδρούν στις πολιτικές που οικοδομούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και πλήττουν την εθνική κυριαρχία, την ειρήνη, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Με δυο λόγια, σε όλη την ΕΕ οικοδομείται ένα αστυνομικό κράτος με κοινοβουλευτικό μανδύα» προειδοποιεί η Δημοκρατική Συσπείρωση και καλεί σε αγωνιστική συστράτευση και εγρήγορση των μαζικών φορέων των εργαζομένων. Καλεί τα συνδικάτα, τους επιστημονικούς φορείς, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμμετέχει δραστήρια στον αγώνα ώστε να αποκρουστεί αυτή η κολοσσιαία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα.

«Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή τέτοιων μέτρων - έστω και αν εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία της Βουλής - κάνουν νόμο του κράτους τα αντιδημοκρατικά αυτά κατασκευάσματα, τον ευρωτρομονόμο, το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και τ' άλλα αντιδημοκρατικά μέτρα που αποφάσισε η ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην εκδοθεί στη Γερμανία η Τουρκάλα αγωνίστρια (2011-08-09 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τη Συνθήκη Προυμ (2007-06-27 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τα δημοκρατικά δικαιώματα (2006-12-14 00:00:00.0)
Αντιδημοκρατικό καθεστώς (2006-05-13 00:00:00.0)
Δε θα περάσει ο αυταρχισμός (2002-07-05 00:00:00.0)
Στοχεύουν ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ «ΕΧΘΡΟ » τα νέα τρομο-μέτρα (2001-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ