Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Αποκαλύπτονται οι προεκλογικές «λαδιές»

Προ των ευθυνών και των υποσχέσεών της, έθεσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Π. Κοσιώνης, τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας

Την προεκλογική υποκρισία της σημερινής κυβέρνησης κατήγγειλε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Ερώτησής του για το θέμα των επιδοτήσεων στο ελαιόλαδο.

«Το θέμα του ελαιολάδου έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο», δήλωσε για το θέμα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που «αποφάσισε την καταβολή προκαταβολής σε ποσοστό 60%». Ηδη, είπε «υπάρχουν σαράντα πέντε χιλιάδες περίπου παραγωγοί, οι οποίοι δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από αυτά τα οποία δικαιούνται. Υπάρχουν, επίσης, εκκρεμείς υποθέσεις ενστάσεων που δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί». Παράλληλα, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για παροχή επιδοτήσεων «σε φίλους». Ως λύση προέκρινε τους ελέγχους, λέγοντας πως αν προχωρήσουμε σε ελέγχους και εκείνων οι οποίοι εισέπραξαν ποσά χωρίς να έχουν υπάρξει επαρκείς έλεγχοι εκ των προτέρων με το ενδεχόμενο συμψηφισμού των αχρεωστήτως καταβληθέντων, είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να εξεύρουμε πόρους, ώστε να καλύψουμε και τις δίκαιες ανάγκες εκείνων που κακώς δεν έχουν εισπράξει επιδότηση μέχρι τώρα».

«Η Ερώτηση κατατέθηκε, για να μάθουν οι αγρότες και να καταλάβουν τις θέσεις της κυβέρνησης τώρα σε σχέση με εκείνα που έλεγε προεκλογικά», τόνισε, απαντώντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Παναγιώτης Κοσιώνης, υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ για επίλυση των προβλημάτων. Παράλληλα, προκάλεσε την κυβέρνηση, θέτοντας το ...ρητορικό ερώτημά του αν «θα ακολουθήσετε μια άλλη πολιτική σε σχέση με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή θα συμμορφωθείτε απόλυτα και με τις αποφάσεις της ΕΟΚ, πιο μπροστά, που έλεγε για ελάφρυνση του αγροτικού πληθυσμού και ελάφρυνση της αγροτικής παραγωγής; Να το μάθουν οι αγρότες, για να καταλάβουν ποιοι τους έλεγαν αλήθεια και ποιοι τους έλεγαν ψέματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ