Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Από Δευτέρα τα νεότερα...

Τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα θα περιμένουν οι ελαιοπαραγωγοί που παραμένουν απλήρωτοι και όσοι έχουν καταθέσει ενστάσεις για να... μάθουν τι θα γίνει με την περίπτωσή τους.

Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την καταβολή της επιδότησης στο λάδι, έγινε χτες σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των διοικήσεων από ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και «Ελαιουργική». Χτες κατατέθηκαν απόψεις από όσους πήραν το λόγο και η σύσκεψη θα συνεχιστεί μεθαύριο Δευτέρα στις 11.30 π.μ. Οπως όμως φαίνεται, δεν πρόκειται να αποφασιστεί και τίποτα το συνταρακτικό σε όφελος των ελαιοπαραγωγών. Και το θέμα είναι αν θα γίνει τελικά αυτό που πρέπει να γίνει. Δηλαδή, να πληρωθεί ολόκληρη η επιδότηση σε όλες τις πραγματικά παραγόμενες ποσότητες.

Οι υπάρχουσες πληροφορίες λένε πως το κυβερνητικό σχέδιο είναι σε πρώτη φάση να πληρωθούν συντόμως κάποιοι από τους απλήρωτους ελαιοπαραγωγούς. Επιπρόσθετα, πρόκειται να γίνουν διασταυρωτικοί έλεγχοι με βάση το ελαιοκομικό μητρώο και γενικώς θα χρησιμοποιηθούν για τους ελέγχους τα λεγόμενα «κριτήρια Αργύρη»... Από τους νέους ελέγχους που θα γίνουν σε όσους πήραν την προκαταβολή της επιδότησης, υπολογίζεται πως θα «εξοικονομηθούν» κάποιες ποσότητες για να «μπαλωθούν τρύπες». Οσο για τους ελαιοπαραγωγούς που θα βρεθούν στο εξής στους «νεοκομμένους», μάλλον δε θα ζητηθούν λεφτά πίσω, αλλά θα γίνει συμψηφισμός με τα χρήματα της επιδότησης για την ελαιοκομική περίοδο 2003-2004, που είναι να δοθούν από Οκτώβρη. Οσο για τις ενστάσεις, ο αριθμός τους - όπως λέγεται - έχει φτάσει τις 80.000, ενώ για εξόφληση επιδότησης δεν πρέπει να περιμένουν και πολλά πολλά οι ελαιοπαραγωγοί. Πάντως, τουλάχιστον μέχρι τέλος του Απρίλη, δε θα πρέπει να αναμένονται θεαματικές κινήσεις... από μεριάς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ