Τρίτη 6 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο «αριστερός» εκβιασμός

«Η προσπάθεια να γίνει αποδεκτό το τέταρτο σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό εμφανίζεται ως αναγκαία υποχώρηση "του Ελληνισμού" που του την επιβάλλουν διεθνή κέντρα υπόπτων, τουλάχιστον, προθέσεων (...) οι εθνικιστικές θέσεις ηττήθηκαν κατά κράτος με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό (...) αυτόν τον "οδυνηρό συμβιβασμό" χρειάζεται να δούμε (...) γιατί τα αποτελέσματα του πολέμου θα παγιωθούν» (ο Θ. Παρασκευόπουλος στην ΕΠΟΧΗ).

Η κυνική υποταγή

«Το "ναι" ή το "όχι"; Μα θέλει και συζήτηση; (...) Ο επικοινωνιακός οδοστρωτήρας θα σαρώσει, το "ναι" θα επικρατήσει... η πολύπαθη Κύπρος θα εισέλθει μεν στην οικογένεια της Ευρώπης (ως απελεύθερη δούλη), θα παραμείνει όμως "οικιακή βοηθός" της Αμερικής και της Βρετανίας (ως χερσαίο αεροπλανοφόρο)... Ενός είδους βελούδινη κατοχή είναι κι αυτή» (ο Χρ. Πασαλάρης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η προσαρμογή

«Μοχθηρό ερπετό η προσαρμογή. Στην προστασία της κατέφυγαν και τα όνειρα και τα κατάντησε φυτά - δεν είναι να τα βλέπεις»

(το ποίημα της Κικής Δημουλά στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Και ο καταλύτης

«Απειλούν να τους χαλάσουν όλο το σκηνικό μισό εκατομμύριο άνθρωποι! Ο λαός της Κύπρου. Αν μάλιστα κατορθώσει να κρατηθεί όρθιος και να ψηφίσει "όχι" παρά τις εφιαλτικές πιέσεις Ελλήνων και ξένων, τότε ίσως αποτελέσει καταλύτη αξιοσημείωτων πολιτικών εξελίξεων και στην Ελλάδα» (από το άρθρο του Γ. Δελαστίκ στο ΠΡΙΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ