Τρίτη 6 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΤΟΜΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ

«Οι ζευγάδες φεύγουν, μωρέ! Η σπορά μένει... Και φουντώνει. Και μεγαλώνει. Και καρπίζει. Και ρίχνει νέους σπόρους στη γη... που από γενιά σε γενιά γίνονται καλύτεροι... Ετσι τα νιάτα θ' αποδειχτούν καλύτερα από τη γενιά των πατεράδων και των παππούδων τους. Και θα σηκώσουν τη σημαία του αγώνα μέχρι τον ήλιο. Είναι η σπορά σου λέω...». Ο δεύτερος τόμος του έργου του δημοσιογράφου Χρ. Θεοχαράτου για τη ζωή και τη δράση του μεγάλου κομμουνιστή ηγέτη Χ. Φλωράκη, παρουσιάστηκε χτες σε μια εκδήλωση η οποία ακτινοβολούσε συγκίνηση, αναμεμειγμένη με την πελώρια ευθύνη που συνοψίζουν τα παραπάνω λόγια του καπετάν-Γιώτη: να καρπίσει η σπορά.

Ο νέος τόμος αναφέρεται στην κρίσιμη για την πολιτική ζωή του τόπου αλλά και το κομμουνιστικό κίνημα, εικοσαετία, 1973-1993. Αναφέρεται δηλαδή στη μεταδικτατορική εποχή, αλλά και στις «τρικυμίες» που προκάλεσε η ανατροπή του σοσιαλισμού. Τρικυμίες από τις οποίες το ΚΚΕ όχι μόνο επιβίωσε, αλλά και ατσαλώθηκε ιδεολογικοπολιτικά, μετά από τις οποίες κατόρθωσε να ανασυνταχθεί, νικώντας τον οπορτουνισμό, μη καταστέλλοντας τη σημαία της συνεπούς και αταλάντευτης πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για να μπορέσει μια μέρα ο ίδιος ο λαός να καρπώνεται ό,τι δίνουν οι κόποι του, και όχι οι εκμεταλλευτές του.

Πρόκειται για ένα βιβλίο - πολύτιμο εργαλείο για τις νέες γενιές των αγωνιστών, που με τη μαζική τους παρουσία στην κατάμεστη αίθουσα της εκδήλωσης, διατράνωσαν πως ατενίζουν το μέλλον με απαιτητικότητα και αποφασιστικότητα, πως λαχταράνε να χαράξουν τη δική τους αγωνιστική πορεία, στη γραμμή που χάραξε «ένας καλός ζευγάς», ένας ζευγάς κομμουνιστής, με το όνομα Χαρίλαος Φλωράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ