Τετάρτη 7 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ»
Εφτασαν τις 30.000!

Μια ολόκληρη κουστωδία των λεγόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) εμφανίζεται να λειτουργεί στη χώρα, προσφέροντας διάφορες «κοινωνικές υπηρεσίες» έναντι τεράστιων, αλλά αδιευκρίνιστου ύψους, ποσών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων για την «οικονομική διπλωματία» της κυβέρνησης, είπε ότι αριθμός των ΜΚΟ φτάνει σε περίπου 30.000 (!) και από αυτές, ελάχιστες, δυο - τρεις εκατοντάδες, θεωρείται ότι προσφέρουν έργο. Οπως είπε ο υφυπουργός, τα σχετικά κονδύλια και το έργο των οργανώσεων αυτών θα ελεγχθούν από την κυβέρνηση. Είναι όμως προφανές ότι η όλη διαδικασία και οι όποιες προθέσεις τους θα σκοντάψουν στα γρανάζια του ίδιου του κρατικού μηχανισμού, στις αδιαφανείς διαδικασίες χρηματοδότησης ακόμη και σε μυστικά κονδύλια που χειρίζονται τα διάφορα υπουργεία και άλλες ειδικές υπηρεσίες του κράτους.

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών έχει στόχο να υλοποιήσει το λεγόμενο πρόγραμμα για την «Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων», που εξήγγειλαν οι προκάτοχοί τους. Πρόκειται για κονδύλια που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της υποτιθέμενης «διεθνούς βοήθειας» των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των συμμάχων τους με στόχο τη διείσδυση και την εδραίωση της επικυριαρχίας τους στα Βαλκάνια.

Το ελληνικό πρόγραμμα, που εξήγγειλε, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «εν χορδαίς και οργάνω» - κατά τη διάρκεια του ιμπεριαλιστικού μακελέματος της Γιουγκοσλαβίας - ήταν 550 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα λεγόμενο του υφυπουργού, αν και από το συνολικό ποσό εκταμιεύτηκαν μόνο τα 100 εκατ. ευρώ, το ταμείο «είναι άδειο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ