Τετάρτη 7 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Θέατρο
«Θεατρική Ανοιξη» στη Θεσσαλονίκη

«Μήδεια» με τη Βαλέρια Πίλια
«Μήδεια» με τη Βαλέρια Πίλια
Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί (17/4-5/5) το 11ο διεθνές φεστιβάλ «Θεατρική Ανοιξη», που διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», στο θέατρο «Αμαλία». Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με υποστήριξη του ΥΠΠΟ και τη συνεργασία του ΚΘΒΕ, του Ιταλικού και Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς.

Η αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει (17/4) με τον ελβετικό θίασο «Μάρκους Ζόνερ». Δύο δεξιοτέχνες μίμοι, ο Μάρκους Ζόνερ και η Πατρίτσια Μπαρμπουγιάνι παρουσιάζουν μια ξεκαρδιστική «Οδύσσεια».

Ακολουθεί ο ιταλικός θίασος «Actores Alidos» με δύο έργα: Στις 20/4 την «Paristoria», μια αναζήτηση των δεσμών που ενώνουν τους λαούς της Σαρδηνίας με τις παραδόσεις τους. Η αλληγορία και ο μύθος διασκευάζονται με ονειρικό ύφος, προσφέροντας την εικόνα ενός μαγευτικού και μυστηριώδους κόσμου, γεμάτου από φανταστικά στοιχεία. Στις 22/4 θα παρουσιαστεί η «Μήδεια», μια πρωτότυπη παράσταση που συνδυάζει τους ήχους της τζαζ με κείμενα που έχουν γραφτεί για τη Μήδεια. Μέσα από το διάλογο της φωνής των μουσικών οργάνων με τη φωνή της ηθοποιού Βαλέρια Πίλια και τον σαξοφωνίστα Τζιανλουίτζι Τροβέζι, ξεδιπλώνεται η ιστορία της ηρωίδας, που βιώνει την υπεράνθρωπη τραγική μοίρα της.

Στις 24 και 25 Απριλίου, οι Γερμανοί ηθοποιοί, κλόουν, μίμοι, ακροβάτες, μουσικοί, Χάμπε και Μάικ, ξανάρχονται με «Τα καλύτερα», μια παράσταση χωρίς λόγια. Ακολουθεί, στις 27/4, η γαλλική συμμετοχή, μια παράσταση με ηθοποιούς - κλόουν: «Ο κύριος και η κυρία Ομικρον», ένα κωμικό σχόλιο πάνω στις σχέσεις του ζευγαριού και την καθημερινή ρουτίνα.

Μια παλιά γνώριμη της «Ανοιξης», η Μάγια Μόργκενστερν, θα εμφανιστεί στις 29/4, με μια παράσταση ποίησης και μουσικής, το «Καμπαρέ με γάλα», βασισμένο σε κείμενα του Ρουμάνου ποιητή Μίρτσεα Ντινέσκου.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί, στις 4 και 5 Μαΐου, με την ελληνική συμμετοχή: Με το «Θέατρο 9 και κάτι» που θα παρουσιάσει το «Γαϊτανάκι του έρωτα» του Αρθουρ Σνίτσλερ, με τη Λυδία Φωτοπούλου και τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο.

Ολες οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο «Αμαλία» εκτός από την «Paristoria», που θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ