Τετάρτη 14 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΣΟΚ: Βουτηγμένοι στο «ναι» μέχρι το λαιμό!

Το θράσος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι ανεπανάληπτο. Δεν είναι μόνο ότι ο «πολύ καλός φίλος» του κ. Πάουελ και της κ. Ολμπράιτ έσπευσε να προκαταλάβει τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Δεν είναι μόνο ότι ο κ. Παπανδρέου συντάχθηκε με το μέτωπο όσων εκβιάζουν τον κυπριακό λαό, και μάλιστα «έτρεξε» να δηλώσει το δικό του «ναι» στο «σχέδιο Ανάν» λίγες ώρες πριν το διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου. Δεν είναι μόνο ότι ως υπουργός Εξωτερικών οδήγησε την υπόθεση στην αμερικανική - επί της ουσίας - «επιδιαιτησία». Το χειρότερο είναι ότι, ενώ έχουν συμβεί όλα τα προηγούμενα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τον «υπέροχο» δρόμο του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», και τούτο ωσάν να μη συνέβη τίποτα μετά την απόφαση του ΑΚΕΛ.

***

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προκαλεί! Περιπτώσεις πραγματικά αξιοθρήνητες, όπως η κ. Δαμανάκη και η κ. Διαμαντοπούλου, περιφέρονται σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ κάνοντας «μάθημα» στον κυπριακό λαό (!), γιατί πρέπει να υποκύψει στα ιταμά τελεσίγραφα των «συμμάχων»!

Την ίδια ώρα υπάρχουν και κείνοι που βρίσκονται αντιμέτωποι με την οργή που υπάρχει μέσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (γεγονός το οποίο αντανακλάται στις δηλώσεις στελεχών, όπως Αρσένης, Καψής, Λαλιώτης, Οικονόμου κ.ά., που αντιτίθενται στο «σχέδιο Ανάν») και που τώρα επιχειρούν να βγάλουν την «ουρά τους απ' έξω».

***

Ομως, όσο κι αν προσπαθούν να βγάλουν την «ουρά τους έξω», είναι εξίσου βουτηγμένοι στο «ναι», όπως ο κ. Παπανδρέου. Μέχρι το λαιμό!

Αρκεί μόνο τούτο: Στη συνεδρίαση, που ομόφωνα κατέληξε στο «ναι» του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τον κ. Σημίτη, εκτός από σύσσωμο το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, παρών ήταν και ο επιφανής δελφίνος του κόμματος, το «νούμερο 2» μετά τον Γ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος. Ο τελευταίος, μάλιστα, φρόντισε να «ντύσει» το «ναι» με το κύρος του συνταγματολόγου και του επαΐοντα περί το Κυπριακό. `Η μήπως κάνουμε λάθος;...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ