Τετάρτη 14 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σολίστες και πρωταγωνιστές

«Ο κύριος Εμμανουήλ και ο ...Ροΐδης»
«Ο κύριος Εμμανουήλ και ο ...Ροΐδης»
Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης διοργανώνει για έβδομη χρονιά το «Φεστιβάλ για σολίστες και πρωταγωνιστές». Σ' αυτό, καλείται ο ηθοποιός μόνος πάνω στη σκηνή να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός ολόκληρου κόσμου, με όχημα σημαντικά κείμενα και τα απολύτως αναγκαία σκηνικά βοηθήματα. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης έχει ως εξής: Στις 17 Απρίλη θα παρουσιαστεί ο εξαιρετικός μονόλογος του Αντώνη Νικολή «Ο κ. Εμμανουήλ και ...ο Ροΐδης», με ερμηνευτή τον Σταμάτη Φασουλή, ο οποίος έχει κάνει και τη σκηνοθεσία, σε μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου και σκηνικά - κοστούμια Ελένης Μανωλοπούλου.

Στις 21 Απρίλη η Ελένη Ζιώγα θα ερμηνεύσει το πολύ σημαντικό μονοπρόσωπο έργο του Ακη Δήμου «Ανδρομάχη», σε σκηνοθεσία Πάνου Σκουρολιάκου, σκηνικά - κοστούμια Δαμιανού Ζαρίφη και μουσική επιμέλεια Νίκου Τριβουλίδη. Στο έργο αναδεικνύεται η περίπτωση μιας σύγχρονης Ανδρομάχης, μιας γυναίκας που μάχεται.

Τέλος, στις 26 Απρίλη, ο Γιάννης Φέρτης αφηγείται την ταραγμένη ζωή του Οσκαρ Ουάιλντ, μέσα από τον μονόλογο του Μ. Μακ Λάιμορ «Το πορτρέτο του Οσκαρ Ουάιλντ». Ο συγγραφέας του έργου είναι και ο ηθοποιός, που το πρωτοερμήνευσε, επιχειρώντας ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο του διάσημου συγγραφέα. Η μετάφραση, η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια είναι της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου και τα σκηνικά - κοστούμια του Γιώργου Ασημακόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ