Σάββατο 17 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΟΗΘΟΣ: «Χαίρομαι σήμερα, που φαίνεται πια, έστω και καθυστερημένα, να διατυπώνεται μια ευρύτερη συναίνεση, μια ισχυρή πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων υπέρ της θετικής προσέγγισης του Σχεδίου Ανάν. Αυτό βεβαίως ύστερα από τη δική μας καθαρή θέση» (από τις δηλώσεις Γ. Παπανδρέου - Πολλές εφημερίδες).

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΟΗΘΟΣ: «Ο κ. Κωνσταντόπουλος τάχθηκε υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου, αφού όπως δήλωσε "το "Οχι" των δύο κοινοτήτων σημαίνει μη λύση, το "Ναι" των δύο κοινοτήτων σημαίνει λύση, το "Ναι" των Τουρκοκυπρίων και το "Οχι" των Ελληνοκυπρίων σημαίνει μη λύση"» («Το Βήμα» - ρεπορτάζ για τις θέσεις του προέδρου του ΣΥΝ στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών).

Ο «ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ»: «Η δε θέση του (σ.σ. του Κ. Καραμανλή) υπήρξε καθαρή όχι μόνον στο συμπέρασμά του ότι υπό το φως της ευρωπαϊκής προοπτικής τα θετικά σημεία του σχεδίου Ανάν "μπορούν να αποδειχθούν υπέρτερα των αρνητικών" - ένα συμπέρασμα που κλίνει υπέρ του "ναι", αλλά και στην επισήμανση ότι, πάντως, τα αρνητικά σημεία είναι τόσα, ώστε απέτρεψαν μια συμφωνημένη λύση και ότι, άρα, εναπόκειται στον κυπριακό λαό να τα σταθμίσει χωρίς πιέσεις» (Από το κύριο άρθρο της «Καθημερινής»)

ΣΤΟ ΣΥΝΗΘΗ ΡΟΛΟ: «Το απόρρητο έγγραφο φέρει την υπογραφή της εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, Κάρλα Ντελ Πόντε και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε στήσει ένα σύστημα Οφ Σορ εταιριών στην Κύπρο μέσα από τις οποίες γίνονταν το ξέπλυμα τεραστίων ποσών του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς» («Αυριανή»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ