Σάββατο 17 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Χρέος και Τιμή για το λαό της Ελλάδας

Η βδομάδα που έρχεται θα φέρει, όπως όλα δείχνουν, μια χιονοστιβάδα ακόμα εντονότερων πιέσεων και εκβιασμών με στόχο την ποδηγέτηση του φρονήματος των Κυπρίων ψηφοφόρων. Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία πριν τα δημοψηφίσματα, θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο πίεσης που έχει στη διάθεσή του ο διεθνής παράγοντας, ο οποίος και συνέταξε με αμερικανοβρετανική μελάνη το «σχέδιο Ανάν».

***

Οσα έχουν προηγηθεί, με τη διπλωματία των τελεσιγράφων, την εκτεταμένη κινδυνολογία, τις απροσχημάτιστες απειλές και υποδείξεις, πιστοποιούν ότι η Κύπρος θα βρεθεί στο επίκεντρο του κυκλώνα των «νουθεσιών» και των λιγότερο ή περισσότερο συγκεκαλυμμένων επεμβάσεων προς το λαό του νησιού που δεν εννοεί να «συμμορφωθεί».

***

Δύσκολα θα βρει κανείς κάτι αντίστοιχο στην Ιστορία: Τόσοι πολλοί και τόσο ισχυροί, από τις ΗΠΑ, τους «εταίρους» της ΕΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μέχρι τον Πάπα της Ρώμης και τους κολαούζους τύπου ...Αλίεφ του Αζερμπαϊτζάν, να επιτίθενται ενάντια σε τόσο λίγους, σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σε ένα μικρό νησί σε μια γωνιά της Μεσογείου. Ισως το τελευταίο, αντίστοιχο τέτοιας επιθετικότητας και τέτοιων εκβιασμών, όπως δέχεται η Κύπρος, να είναι το γαλατικό χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ την περίοδο του Ιουλίου Καίσαρα.

***

Στις μέρες μας Αστερίξ και Οβελίξ δεν υπάρχουν. Υπάρχει όμως το μήνυμα του χρέους. Ο κυπριακός λαός με τη θέλησή του συμπαρέσυρε πολιτικές ηγεσίες στο νησί. Επέστρεψε την εναντίον του λάσπη, στην οποία κατέφυγαν οι «κατ' επάγγελμα» προπαγανδιστές της πρεσβείας και του «ανθύπατου»: Δεν αποδέχεται να αρνηθεί το δικαίωμά του για ολόκληρη πατρίδα. Δε βάζει την υπογραφή του στη νομιμοποίηση του «Αττίλα». Δε συναινεί στο κουκούλωμα της κατοχής, ούτε στη μετατροπή της Κύπρου σε τριχοτομημένο προτεκτοράτο και σε κηδεμονευόμενο παραπαίδι των 3 αλλοδαπών δικαστών!

***

Το μήνυμα του χρέους που απορρέει για μας, για τον ελληνικό λαό, από την αντίσταση των Κυπρίων, είναι συνώνυμο του πατριωτισμού, του διεθνισμού, του φιλότιμου και της αξιοπρέπειας: Τώρα είναι που έχει την ανάγκη της αμέριστης στήριξης και της ενεργητικής αλληλεγγύης του ελληνικού λαού η Κύπρος. Εμείς πια, ως ελληνικός λαός, δεν έχουμε το δικαίωμα να τους αφήσουμε μόνους τους.

***

Η πρόσκληση της Ιστορίας να σταθούμε στο πλευρό τους είναι μονόδρομος. Ο άλλος δρόμος είναι της υποταγής και της ΗΠΑγωγής μας σε θλιβερούς ΗΠΑσπιστές του «δικαίου» των ισχυρών. Και η Ιστορία είναι αμείλικτη. Η Ιστορία δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν όταν θα κάνει τον απολογισμό της, για το ποιοι αντί να σταθούν στο πλευρό των λίγων, αποδέχτηκαν να υποκύψουν στους εκβιασμούς των πολλών.

***

Οι απεχθείς Γολιάθ της «νεοταξίτικης» Ιεράς Συμμαχίας κραδαίνουν υπέρ του «σχεδίου Ανάν» το ύστατο «δημοκρατικό» ...σύμβολο που τους απέμεινε: Το πιστόλι του ιμπεριαλισμού, στραμμένο στον κρόταφο του λαού της Κύπρου. Ο ελληνικός λαός έχει μια και μοναδική επιλογή: Να αποδεχτεί την τιμή, να γίνει το αλεξίσφαιρο, να σταθεί πλάι στο λαό της Κύπρου και να τους αφοπλίσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ