Σάββατο 17 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Απουσία Μπερλουσκόνι από την επανέναρξη της δίκης του

ΜΙΛΑΝΟ.--

Χωρίς την παρουσία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πραγματοποιήθηκε χτες η επανέναρξη των εργασιών της δίκης κατά του Ιταλού πρωθυπουργού στο Μιλάνο. Ο διαπλεκόμενος μεγιστάνας κατηγορείται για τη δωροδοκία δικαστών στη δεκαετία του '80 κατά την εξαγορά της κρατικής εταιρίας παρασκευής τροφίμων SME.

Η δίκη είχε διακοπεί πέρυσι τον Ιούνη, όταν η κυβέρνηση υπερψήφισε νόμο που εξασφάλιζε ασυλία στον πρωθυπουργό. Ωστόσο πριν από τρεις μήνες το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε αντι-συνταγματική τη διάταξη.

Ο δικηγόρος του Μπερλουσκόνι, Νικόλο Γκεντίνι, δικαιολόγησε την απουσία του αφεντικού του λέγοντας ότι επρόκειτο για «μια τεχνική συνεδρία που δεν απαιτεί την παρουσία του». Παράλληλα έκανε σαφές ότι θα επιδιώξει την αναβολή της δίκης στα μέσα Μάηυ εξαιτίας των επερχόμενων Ευρωεκλογών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου Φραντσέσκο Καστελάνο σε συνέντευξη του το 2002 στην εφημερίδα «Ιλ Τζορνάλε» (ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι) είχε χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη δίκη «μη φυσική». Χτες οι δικηγόροι της Εισαγγελίας κατέθεσαν αίτηση εξαίρεσής του, η οποία απορρίφθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ