Σάββατο 17 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθημερινές οι «επιθεωρήσεις» των αμερικανοΝΑΤΟικών

Καθημερινές τείνουν να γίνουν πλέον οι επισκέψεις - «επιθεωρήσεις» των αμερικανο-βρετανο-ΝΑΤΟικών παραγόντων στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την... ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σειρά είχαν χτες ο διοικητής του Στρατηγείου Νότιας Περιοχής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Γκρέγκορι Τ. Τζόνσον και ο πρεσβευτής της Μ. Βρετανίας Ντέιβιντ Μάντεν, ενώ ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τόμας Μίλερ επισκέφτηκε το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης.

Ο ΝΑΤΟικός διοικητής συναντήθηκε με τον υπουργό, Γιώργο Βουλγαράκη, ο οποίος παρουσίασε τα βασικά αιτήματα που είχε διατυπώσει η κυβέρνηση προς τη «συμμαχία» για τη συνδρομή της κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Φ. Νασιάκος, ο διοικητής της ΕΥΠ Π. Αποστολίδης, ο διευθυντής Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων Β. Κωνσταντινίδης, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης ΝΑΤΟ και Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης του υπουργείου Εξωτερικών και οι αρχηγοί του ΓΕΕΘΑ και του Λιμενικού Σώματος.

Μετά τη συνάντηση που είχε ο Τόμας Μίλερ με τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Προκόπη Παυλόπουλο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα στείλουν και οι ΗΠΑ ειδικούς φρουρούς κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, είπε ότι «όλα είναι υποθέσεις». Ενώ επανέλαβε για άλλη μια φορά τα περί «στενής συνεργασίας» με τις ελληνικές αρχές, τις οποίες - όπως είπε - «εμπιστευόμαστε απόλυτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ