Σάββατο 17 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΡΑΜΑΣ
Σε απεργία πείνας Τούρκοι αγωνιστές

Συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή, συμπαράσταση στον Σινάν Μποσκούρτ

Απεργία πείνας πραγματοποιούν από την Πέμπτη οι τρεις Τούρκοι αγωνιστές που συνελήφθησαν μαζί με τον Σινάν Μποσκούρτ και κρατούνται στις φυλακές Δράμας εν αναμονή της απέλασής τους. Οι Μεχμέτ Γιαμάν, Φερχάτ Ερτούρκ και Γιουσούφ Κενάν Ντιντσέλ ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους και την παροχή πολιτικού ασύλου από τη χώρα μας. Εφυγαν από την Τουρκία όταν αποφυλακίστηκαν από τα λευκά κελιά λόγω βλαβών στην υγεία τους. Τελικά κατάφεραν να περάσουν στην Ελλάδα αναζητώντας την ελευθερία τους αλλά και πάλι βρέθηκαν σιδηροδέσμιοι.

Στο πλευρό των απεργών πείνας και του Σινάν Μποσκούρτ που κρατείται στις φυλακές Κομοτηνής μέχρι τη συζήτηση της αίτησης έκδοσης που έχουν υποβάλει οι γερμανικές αρχές, βρίσκονται δεκάδες φορείς, εργατικά σωματεία και οργανώσεις και την Τρίτη 20 Απρίλη οργανώνουν συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στην Κομοτηνή στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Οι φορείς απαιτούν την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων αγωνιστών, την παροχή πολιτικού ασύλου και την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης του Σινάν Μποσκούρτ στη Γερμανία όπου καταζητείται προκειμένου να διωχτεί για την αντιιμπεριαλιστική του δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ