Σάββατο 17 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Εκδήλωση μνήμης

Από το ΠΑΜΕ στους έξι νεκρούς εργάτες

Ενας χρόνος συμπληρώνεται περίπου από το τραγικό εργατικό έγκλημα στη «Σωληνουργία Κορίνθου ΑΕ» που στοίχισε τη ζωή σε έξι εργάτες.

Τους δολοφονημένους εργάτες που θυσιάστηκαν στο βωμό του κέρδους του Στασινόπουλου και των λοιπών μεγαλομετόχων, θα τιμήσει η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει μπροστά από την πύλη του εργοστασίου, την Τετάρτη 21 Απρίλη, στις 1:30 μετά το μεσημέρι. Οι ταξικές δυνάμεις θα αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των νεκρών εργατών Σωτήρη Βορινιώτη, Γιάννη Παύλου, Χρήστου Κυρίλη, Κωνσταντίνου Αθανασίου, Κωνσταντίνου Σπυρίδου, Ευάγγελου Πουλή. Στην εκδήλωση θα μιλήσει εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Βασίλης Κουμπούρας, μέλος της Γραμματείας του και της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Αν και έχει περάσει ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα, η υπόθεση δεν έχει πάρει τη δικαστική οδό, καθώς βρίσκεται ακόμη στο προανακριτικό στάδιο. Οι εργάτες του εργοστασίου και οι συγγενείς των θυμάτων εκφράζουν πλέον ανοιχτούς φόβους για το κατά πόσο θα αποδοθούν τελικά οι ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους.

Στο εργοστάσιο το κλίμα εξακολουθεί και παραμένει βαρύ ενώ η διοίκηση της επιχείρησης, πιστή στην αρχή της εντατικοποίησης των εργατών, αφού «έπεισε» 12 εργαζόμενους σε «εθελούσια έξοδο» πριν από λίγες μέρες, τώρα αξιώνει την απόλυση και άλλου προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους αντιδρούν σ' αυτό το ενδεχόμενο και προειδοποιούν τη διοίκηση του εργοστασίου να μην επιχειρήσει να κάνει πράξη αυτά τα σχέδιά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ