Κυριακή 18 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
Ο «άξονας του κακού» στο Διαδίκτυο

Από τον περασμένο Νοέμβρη, «εξαιρετικά σημαντικούς» στόχους έχει θέσει το Ενιαίο Μέτωπο Καπιταλιστών (United Capitalist Front - UCF), μια αυτοπροσδιοριζόμενη ομάδα συντηρητικών και υπέρμαχων του καπιταλισμού των ΗΠΑ, που υποστηρίζουν ότι «εργάζονται από κοινού ενάντια στον "άξονα του κακού", προκειμένου να διαιρέσουν και να κατακτήσουν την αποτελεσματικότητα του Διαδικτύου διά μέσου της παραπληροφόρησης και του ψυχολογικού πολέμου ως μέρη της "αντιανταρτικής" εκστρατείας».

Σύμφωνα με τις παραινέσεις του UCF προς τους «οπαδούς» του, προτείνεται η υιοθέτηση της εξής στρατηγικής: Παρείσφρησης, διείσδυσης, διαμονοποίησης και συκοφαντίας, απομόνωσης άρθρων ή συζητήσεων, όταν το ζήτημά τους κρίνεται επίμαχο, υιοθέτηση της ατζέντας των επιχειρηματικών μέσων ως κυρίαρχης ατζέντας για τον έλεγχο των ντιμπέιτ, αντιδραστικής αποπολιτικοποίησης και, τελικά, ειρήνευσης. Μάλιστα, συστήνεται προς τους «οπαδούς» να μην επιχειρήσουν επ' ουδενί να αποκαλύψουν τις πολιτικές απόψεις ή την ταυτότητά τους: «Μην αναφέρετε το UCF... θα ανατρέψει το στόχο της αποτελεσματικής παραπληροφόρησης... προσποιηθείτε ότι είστε ένας από αυτούς». Και καταλήγει: «Τελικός στόχος είναι η διάλυση του πολιτικού ζώου».

Και έχει ολόκληρη λίστα με ηλεκτρονικές σελίδες οργανώσεων, που αναφέρονται σε «επίμαχα» ζητήματα, αλλά και εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης, που μάλιστα τις κατατάσσει ανάλογα με την «επικινδυνότητά τους». Με πέντε αστέρια οι πιο απειλητικές και ένα αστέρι οι λιγότερο απειλητικές:

  • Οι ανταρτικές οργανώσεις της Κολομβίας, FARC με 5 αστέρια και ELN με 4, αλλά και το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό ANNCOL με 4.
  • Το συντονιστικό της μπολιβαριανής διαδικασίας στη Βενεζουέλα (CPB) με 3, αλλά και το παντελώς ανεξάρτητο VHeadline.com με 3.
  • H κουβανική εφημερίδα Granma από τις πλέον «απειλητικές» με 5.
  • Σελίδες που αναφέρονται σε καμπάνιες ενάντια στον πόλεμο, όπως International Action Center με 4, International ANSWER με 4.
  • Η ηλεκτρονική σελίδα του Rebelion και ειδικά τα άρθρα του Τζέιμς Πέτρας στα αγγλικά με 4, αλλά και του Counterpunch με 3.
  • Οι οργανώσεις Φωτεινό Μονοπάτι, ΙΡΑ, ΕΤΑ, Kadek, το γνωστό ΡΚΚ, αλλά και το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα / Μέτωπο (DHKC/P) μόλις με 3.
  • Επίσης οι παλαιστινιακές Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Παλαιστινιακό Μέτωπο Απελευθέρωσης, Χεζμπολά, Χαμάς και αυτές μόλις με 3 αστέρια.

Τέλος, αφού στην τελευταία τους «έκθεση» συγχαίρουν τους οπαδούς τους «για την εξαίρετη πολιτική τους δράση τους τελευταίους μήνες», προσθέτουν και παράρτημα: Ολα τα άρθρα για την 11η Σεπτέμβρη, τη CIA, ομιλίες του Προέδρου των ΗΠΑ, άρθρα και εικόνες που «υποστηρίζουν την τρομοκρατία ή τις τρομοκρατικές οργανώσεις, άρθρα για την Κολομβία, τη Βενεζουέλα, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, όλα τα άρθρα που δημοσιεύουν οργανώσεις και Κομμουνιστικές Κόμματα και, τέλος, άρθρα κατά του πολέμου...


Χρ. Μ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ