Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Φωτιά» στην κορυφή

««Φωτιά» στην κορυφή τους πρωταθλήματος της Α1 ανδρών έβαλε 24η αγωνιστική αφού δυο στροφές πριν το φινάλε και τα πάντα παραμένουν ανοιχτά όσον αφορά τόσο την πρωτιά στην κανονική περίοδο όσο και τα πλασαρίσματα για την πρώτη οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Η νίκη του Ολυμπιακού επί του Αμαρουσίου και του Μακεδονικού επί της ΑΕΚ ήταν σίγουρα τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν.

Στο Κορυδαλλό πιο επιτυχημένο ντεμπούτο για τον Μίλαν Τόμιτς ως ουσιαστικό προπονητή του Ολυμπιακού (τυπικά το πόστο ανήκει στον Δημήτρη Τζάλα) αφού η νίκη των «ερυθρολεύκων» επί του Αμαρουσίου με 86-64 έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να ελπίζει σε θέση εντός οκτάδας. Ολα αναμένεται να κριθούν την επόμενη αγωνιστική στο ντέρμπι της Κοζάνης με τον Μακεδονικό που έχουν τον ίδιο στόχο. Παράλληλα όμως η νίκη των Πειραιωτών επέφερε να αλλαγές στο ρετιρέ αφού την ήττα του Αμαρουσίου εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν εκτός έδρας του Ηρακλείου με 104-87 και πλέον φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από ένα κυνήγι 24 αγωνιστικών της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Εκπληξη όμως είχαμε και στα Ανω Λιόσια όπου ο Μακεδονικός νίκησε την πολύ κακή ΑΕΚ με 69-59 και απέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει είσοδο για τα πλέι οφ. Αντίθετα η Ενωση στο πιο κρίσιμο παιχνίδι φάνηκε ανέτοιμη και πλέον ουσιαστικά έχασε τις ελπίδες για πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα.

Στα αξιοσημείωτα και η πολύ σπουδαία νίκη του Αρη επί του Περιστερίου 76-75 εκτός έδρας.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Πανιώνιος - Απόλλων Πάτρας 82-69, Ηρακλής - Ιωνικός ΝΦ 76-59, ΠΑΟΚ - Ηλυσιακός 99-81.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 44, Μαρούσι 44, Αρης 40, Ηρακλής 39, ΑΕΚ 37, ΠΑΟΚ 37, Περιστέρι 36, Ολυμπιακός 36, Μακεδονικός 35, Πανιώνιος 35, Απόλλων Π. 32, Ιωνικός ΝΦ 30, Ηράκλειο 30, Ηλυσιακός 29.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ