Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2004
Πολύμορφες ταξικές εκδηλώσεις

Σε όλη τη χώρα από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Με στάσεις εργασίας και πολύμορφες εκδηλώσεις, μέσα στους χώρους εργασίας, στα εργοστάσια, σε εργοτάξια, στις εργατογειτονιές και σε δήμους, οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο γιορτάζουν τη φετινή εργατική Πρωτομαγιά.

Συνδικάτα, πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και άλλοι μαζικοί φορείς με ενθουσιασμό πορεύονται προς τη μεγάλη γιορτή της εργατικής τάξης, της δίνουν πραγματικά αντιιμπεριαλιστικό και ταξικό περιεχόμενο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη, για σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας, ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, αλλά και στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Ηδη πολλές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις έχουν ανακοινωθεί και οργανώνονται σε όλη τη χώρα από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την επόμενη βδομάδα και συγκεκριμένα:

-- Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Το εργατικό δίκαιο στις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες», διοργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στις 29 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

-- Μία μέρα πριν, στις 28 Απρίλη, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ διοργανώνει κεντρική εκδήλωση στο Περιστέρι με θέμα: «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν παζαρεύει τις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς». Η εκδήλωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Αγιος Αντώνης).


-- Κεντρική πρωτομαγιάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει στις 30 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας θα γίνουν εκδηλώσεις με στάση εργασίας σε πολλά εργοτάξια όπως: Νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Κηφισιά, στις εταιρίες J&P και «Αλφα Μπετόν» στο στάδιο Καραϊσκάκη, στην «Αλφα Μπετόν» στο ΦΙΞ και στο γκαράζ στο σταθμό του μετρό Ηλιούπολης.

-- Πανελλαδική στάση εργασίας την παραμονή της Πρωτομαγιάς έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών, ενώ στην Αθήνα το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών θα πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας εκδηλώσεις σε χώρους δουλιάς όπως στη «SEX FORM», τα τσαγκαράδικα Καλλιθέας και αλλού.

-- Τέσσερες Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις σε αντίστοιχους χώρους εργασίας έχει προγραμματίσει και θα διοργανώσει το Συντονιστικό Σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων.

-- Στη Θεσσαλονίκη η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Αλληλεγγύη στους λαούς Κύπρου, Παλαιστίνης και Ιράκ και σε κάθε λαό - θύμα του ιμπεριαλισμού - Προστασία και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού», την Παρασκευή 30 του Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (άγαλμα Βενιζέλου).

-- Στην Φωκίδα το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει την Πέμπτη 29 Απρίλη εκδήλωση με προβολή ταινίας για την Εργατική Πρωτομαγιά και την ιστορία του εργατικού κινήματος, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αμφισσας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες ετοιμασίες μέσα από ένταση της πάλης (2013-04-26 00:00:00.0)
Αποφασιστικά και μαχητικά για ταξικό γιορτασμό (2004-04-27 00:00:00.0)
Ολες οι δυνάμεις για την προετοιμασία της (2004-04-20 00:00:00.0)
Καθημερινή δράση για τον ταξικό γιορτασμό (2004-04-16 00:00:00.0)
Αντι-ΝΑΤΟικές εκδηλώσεις παντού (1999-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ