Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο εν θεάτρω στην «Πόρτα»

«Ενα αλλιώτικο καλοκαίρι»
«Ενα αλλιώτικο καλοκαίρι»
Καινούριες δραστηριότητες προστίθενται στις γνωστές του θεάτρου «Πόρτα» της Ξένιας Καλογεροπούλου. Ενα μικρό λυόμενο θέατρο που θα εγκατασταθεί μέσα στο υπάρχον θέατρο, θα φιλοξενήσει δύο έργα «δωματίου». Το ένα για μικρά παιδιά και το άλλο για ενήλικες. Ο Γιάννης Μόσχος θα σκηνοθετήσει το έργο του Μάικ Κένι «Ενα αλλιώτικο καλοκαίρι», σε μετάφραση Κωστή Σκαλιόρα, για παιδιά 4-8 ετών. Στο έργο που ανεβαίνει αρχές του Μάη παίζουν ο Δημήτρης Καταλειφός και η Ιωάννα Παππά. Πρόκειται για ένα τρυφερό ποιητικό έργο με θέμα την απουσία και τη μνήμη, που καταφέρνει να συμφιλιώσει το μικρό παιδί με την ιδέα της απώλειας χωρίς να αναφέρεται η λέξη θάνατος.

Ο Γιώργος Λάνθιμος θα σκηνοθετήσει για τους ενήλικες το έργο της Ντέα Λόερ «Blaubart», σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα, με την Αμαλία Μουτούση, την Μαρία Πανουργιά και τον Χρήστο Πασσαλή. Στη σύγχρονη εκδοχή του Κυανοπώγωνα, η Γερμανίδα συγγραφέας πραγματεύεται με μελανό χιούμορ, την ανικανότητα, συχνά, των ανθρώπων να σηκώσουν το βάρος της αληθινής αγάπης.

Το «Αλλιώτικο καλοκαίρι» ανεβαίνει στις 8 του Μάη και θα παίζεται κάθε Σάββατο στις 3 μμ, Κυριακή στις 11 πμ και 3 μμ, ενώ κάθε Τρίτη στις 9 το βράδυ για ενήλικες.

Το «Blaubart», που ξεκινά επίσης τις παραστάσεις του στις 8 του Μάη, θα παίζεται από Τετάρτη - Κυριακή, μέχρι τέλος Ιουνίου.

Επίσης, από τον Ιούνιο θα ξεκινήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με το τελευταίο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Ο Ελαφοβασιλιάς».


«Blaubart»
«Blaubart»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ