Τρίτη 27 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
«Φίατ» και κυβέρνηση εναντίον απεργών

ΡΩΜΗ.--

Το γνωστό βίαιο πρόσωπο της ιταλικής αστυνομίας γνώρισαν χτες οι απεργοί του εργοστασίου της ΦΙΑΤ στο Μέλφι, που απεργούν για περισσότερο από 8 μέρες. Απάντηση στη χτεσινή αστυνομική βία ήταν η κήρυξη 4ωρης γενικής απεργίας για την Τετάρτη από το συνδικάτο των μεταλλεργατών.

Το εργοστάσιο στο Μέλφι στη Νότια Ιταλία απασχολεί περίπου 5.000 εργάτες, που απαιτούν υψηλότερους μισθούς και αντιστέκονται στα «ελαστικά ωράρια» που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία.

Η απεργία έχει πλήξει την παραγωγή και σε άλλα εργοστάσια της ΦΙΑΤ, πράγμα που φυσικά έχει προκαλέσει την οργή της διοίκησης. Χτες επιστράτευσαν και την αστυνομία προκειμένου να συνοδεύσει απεργοσπάστες εντός του εργοστασίου. Οι απεργοί που είχαν σχηματίσει αλυσίδα έξω από το εργοστάσιο δέχτηκαν την επίθεση της αστυνομίας για να γίνει δυνατή η είσοδος των λεωφορείων. Από τις συγκρούσεις που ακολούθησαν τραυματίστηκαν 10 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη επιχείρηση είχε την ευλογία της κυβέρνησης, αφού σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Μαουρίτσιο Σακόνι, «ήταν αναπόφευκτο... μια απεργία που κρατάει εδώ και 7 μέρες και που οδηγεί στην κατάρρευση ολόκληρης της ΦΙΑΤ έπρεπε να σπάσει»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ