Τρίτη 27 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Ετοιμάζουν τις «μηχανές του αγώνα»

ΛΑ ΠΑΣ.-

Επί ποδός «πολέμου» και προετοιμασιών για το μεγάλο κύμα των κινητοποιήσεων που προετοιμάζουν για την 1η Μάη και μετά, βρίσκονται πολλά τμήματα της βολιβιανής κοινωνίας και των εργαζομένων ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης του Κάρλος Μέσα.

Κατ' αρχήν, παρά την πολύ βίαιη καταστολή που αντιμετωπίζουν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών, κυρίως του Πανεπιστημίου της Λα Πας, τίποτα δεν μπόρεσε να ανακόψει τη μεγάλη πορεία τους που συγκλόνισε το κέντρο της βολιβιανής πρωτεύουσας. Εναντιώνονται και αυτοί με τη σειρά τους στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μέσα, έχουν καταλάβει το Πανεπιστήμιο και δηλώνουν ότι θα ενωθούν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν για την 1η Μάη και μετά και τη γενική απεργία απ' αόριστον που έχει κηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών, COB.

Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι παραγωγικών μονάδων σε πτώχευση που διαδηλώνουν, από την Πατακαμάγια στη Λα Πας, απαιτώντας την εφαρμογή του Νόμου για τη χρεοκοπία, βρίσκουν την υποστήριξη όλων σχεδόν των λαϊκών δυνάμεων που βρίσκονται σε εγρήγορση. Σημειώνεται ότι ενώπιον της τραπεζικής κρίσης που σημειώθηκε, σχηματίστηκε το «Κίνημα για τον Αγώνα Ενάντια στην Τοκογλυφία και τον Ανατοκισμό» και μαζί με το Εργατικό Κέντρο του Ελ Αλτο συγκεντρώθηκαν και απαίτησαν την έγκριση του Νόμου για τη Χρεοκοπία.

Τέλος, όλες αυτές οι δυνάμεις ενώθηκαν με τους εργαζομένους στη μεγάλη διαδήλωση που έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στη Λα Πας, ως «πρόβα τζενεράλε». Οι δρόμοι κατακλύστηκαν από χιλιάδες εργαζόμενους, φοιτητές, συνταξιούχους χωρίς μέσα συγκοινωνίας, αφού συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Η εξέγερση των φτωχών και πάλι εν κινήσει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ