Τετάρτη 28 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Ερώτηση για τη Μαστίχα Χίου

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Ελπίδα Παντελάκη, καλώντας τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, να απαντήσουν αν θα ληφθούν μέτρα ενίσχυσης της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Στην Ερώτηση του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής: «Η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών ζητά τη συνδρομή του Κράτους στην προσπάθειά της να στηρίξει το μοναδικό στον κόσμο προϊόν.

Συγκεκριμένα, το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου από το οποίο θα μπορούσε να αντλήσει σημαντικούς πόρους για να στηρίξει το επενδυτικό της πρόγραμμα της περιόδου 2003-08 έχει καθηλωθεί. Πιο εξειδικευμένα:

-- Το μέτρο προώθησης και προβολής προϊόντων παραδοσιακής ονομασίας προέλευσης, ύψους 5 εκατ. ευρώ, παραμένει κλειστό με συνέπεια να στερείται η ΕΜ Χίου τη δυνατότητα προβολής για τέσσερα προϊόντα αυτής της κατηγορίας. Η αδράνεια της Περιφέρειας Β. Αιγαίου όλα αυτά τα χρόνια είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν 6 εκατ. ευρώ που έδινε ο αρχικός προϋπολογισμός του ΠΕΠ.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα μέτρα της έρευνας και ανάπτυξης καθώς και γενικότερα στα επενδυτικά μικρο-μεσαίων επενδύσεων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί:

-- Ποιος ευθύνεται για τη μη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, προς όφελος της ΕΜ Χίου;

-- Γιατί δεν ανοίγουν τα μέτρα και να δοθούν τα χρήματα στα τέσσερα προϊόντα που σχετίζονται με τα μέτρα που έχει η ΕΜ Χίου;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ