Τετάρτη 28 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
Νόμιμη η αναβαθμολόγηση των γραπτών

Νόμιμο, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το νέο τρόπο αναβαθμολόγησης των γραπτών των μαθητών των ημερησίων και εσπερινών ενιαίων Λυκείων που θα εφαρμοστεί από τη φετινή χρονιά, παρά το γεγονός ότι έγινε από το υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Προ δεκαπενθημέρου περίπου το υπουργείο Παιδείας με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που το απέστειλε στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία, άλλαξε ριζικά τον τρόπο αναβαθμολόγησης των γραπτών των μαθητών των Λυκείων.

Κατ' αρχάς, στη γνωμοδότησή του το ΣτΕ (13/1/2004) επισημαίνει ότι τα σχέδια διαταγμάτων που το περιεχόμενό τους αφορά σχολικά προγράμματα, τον τρόπο αξιολογήσεως των μαθητών, εξετάσεις κ.λπ. «ενδείκνυται να αποστέλλονται» στο ΣτΕ προ της ενάρξεως του σχολικού έτους. Αυτό απορρέει από τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της προστασίας της εμπιστοσύνης του διοικουμένου πολίτη και αποσκοπεί «στον αποκλεισμό του αιφνιδιασμού των μαθητών και διδασκόντων με ρυθμίσεις σχετικές με τα σχολικά προγράμματα, τον τρόπο αξιολογήσεως των μαθητών και γενικότερα την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών σπουδών, οι οποίες τίθενται μετά την έναρξη του σχολικού έτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ