Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: «Οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν ότι η "Αλ Κάιντα" μπορεί να χτυπήσει σε αμερικανικό έδαφος εντός του έτους, εκμεταλλευόμενη σημαντικά γεγονότα, όπως οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ενα τέτοιο χτύπημα, ωστόσο, ενδέχεται να συσπειρώσει τον αμερικανικό λαό γύρω από τον πρόεδρο» (ο Γιώργος Κουβαράς στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ: Μόνο τα δύο προηγούμενα χρόνια έκλεισαν 3.000 από τα 20.000 καταστήματα της πόλης (της Κρακοβίας). Οι Πολωνοί υποπτεύονται καιρό τώρα ότι η ένταξη δε θα είναι τόσο καλή όσο τους την έχουν παρουσιάσει. Και πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος οι ξένες μεγάλες εταιρίες, δυτικο-ευρωπαϊκές οι περισσότερες να τα μαζέψουν και να πάνε ακόμα πιο ανατολικά, όπου θα βρουν ακόμα πιο φτηνό εργατικό δυναμικό» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ: «Υπενθυμίζεται ότι οι διορισμοί μέσω του προγράμματος μερικής απασχόλησης αποτελούν την προσφορότερη διαδικασία "βολέματος" των "γαλάζιων" παιδιών, δεδομένου ότι οι προσλήψεις αυτές γίνονται εκτός ΑΣΕΠ. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο ισχυροποιούνται οι πιέσεις για συμμετοχή στην πίτα της μερικής απασχόλησης» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΘΛΙΨΗ: «Σχεδόν "άδειος" για τους Ελληνοκυπρίους είναι ο κανονισμός που θα διέπει τις εμπορικές σχέσεις της ΕΕ με τα κατεχόμενα» (η εκτίμηση στην ΑΥΓΗ).

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ «ΝΑΙ»: «Παρακάμπτοντας με άνεση το γεγονός ότι το περιβόητο αγγλο-αμερικάνικο σχέδιο Ανάν δεν πρότεινε μια λειτουργική, βιώσιμη "Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία" αλλά ένα "στρατηγικώς" κηδεμονευόμενο από τρεις δυνάμεις, ανασφαλές κράτος, οι εν Αθήναις φανατικοί του "ναι" εξακολουθούν να επιτίθενται με διάφορους, πλάγιους κυρίως τρόπους στο 76% των Ελληνοκυπρίων» (ο Κ. Ι. Αγγελόπουλος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ