Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Απουσιάζουν οι ριζικές τομές

Καταψήφισε το νομοσχέδιο ο Αντ. Σκυλλάκος, εκ μέρους του ΚΚΕ

Δεν αλλάζει ριζικά η κατάσταση για την οργάνωση και λειτουργία της κυβέρνησης με τις διατάξεις του σχετικού νομοσχεδίου (πρώτου στην καινούρια Βουλή) του υπουργείου Εσωτερικών που από χτες συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Οπως είπε και ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, οι όποιες αλλαγές γίνονται στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και της κυβέρνησης αφορούν την εξυπηρέτηση της ίδιας πολιτικής, είτε κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ. Και τα δύο κόμματα, είπε, υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως φαίνεται για παράδειγμα στην εξωτερική πολιτική ή στην πολιτική της καταστολής. Παρά το ότι, συνέχισε, κάποιες διατάξεις είναι καλύτερες από τις ισχύουσες, εν τούτοις δε γίνονται οι απαραίτητες τομές, ενώ η κύρια αντίθεση του ΚΚΕ με το νομοσχέδιο αφορά τις διατάξεις που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Για την τελευταία η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί λίγο ή πολύ τα χνάρια της προηγούμενης κυβέρνησης και δεν προχωράει στην απόδοση των όσων χρωστάει στο κράτος στους δήμους. Αντί, τόνισε ο Αντ. Σκυλλάκος, να δώσει το κράτος τα εκατοντάδες δισ. που παρακρατάει, προχωράει σε κάποιες βελτιώσεις στους όρους με τους οποίους θα γίνει η ρύθμιση των χρεών για τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση προέτρεπε τους δήμους να δανειστούν για να τα βγάλουν πέρα. Οσον αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις, είπε ότι χρησιμοποιούνται για ρουσφετολογικές προσλήψεις και την είσοδο των ιδιωτών στα διάφορα έργα που εκτελούν οι δήμοι».

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ έθεσε και ορισμένα ερωτήματα σχετικά με τη διαφύλαξη του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, αφού διάφορες υπηρεσίες θα έχουν πρόσβαση ακόμα και σε ιατρικά δεδομένα δημοσίων υπαλλήλων.

Αντίθετος επί της αρχής του νομοσχεδίου δήλωσε ο συντονιστής του τομέα Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ Α. Παπαδόπουλος, κυρίως λόγω «προχειρότητάς του», αφού όπως ανέφερε, οι διατάξεις του νομοσχεδίου αποτελούν μικροσυμπληρώσεις ψηφισμένων ήδη νόμων του ΠΑΣΟΚ. Θετικές διατάξεις στο νομοσχέδιο είδε ο Φ. Κουβέλης από τον ΣΥΝ αλλά είπε ότι στο σύνολό του είναι συνονθύλευμα άσχετων μεταξύ τους διατάξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ