Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ
Δεν επαρκούν οι διορισμοί που έχουν εξαγγελθεί

Το διορισμό των αναπληρωτών με 18μηνη προϋπηρεσία μέχρι τον Ιούνη του 2004, ζητά το ΔΣ της ΟΛΜΕ, τονίζοντας, παράλληλα, ότι οι διορισμοί που έχουν προβλεφτεί για την επόμενη σχολική χρονιά δεν επαρκούν. Με βάση τα κενά που καλύφθηκαν φέτος με αναπληρωτές και ωρομίσθιους και με βάση τις συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις καθηγητών, η ΟΛΜΕ ζητά επιπλέον 3.700 διορισμούς. Οπως τονίστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου, απαίτηση της ομοσπονδίας είναι να καταργηθεί ο θεσμός των ωρομισθίων που φέτος έφτασαν τους 9.274 και που εργάζονται σε απαράδεκτο καθεστώς. Σύμφωνα δε με την ΟΛΜΕ, 172 ωρομίσθιοι απολύθηκαν από το Γενάρη μέχρι το Μάρτη. Μάλιστα, στη Μυτιλήνη η ωρομίσθια καθηγήτρια Ε. Γκίκα έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερις μέρες απεργία πείνας μετά την απόλυσή της.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της προώθησης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, μετά την κατάργηση της επετηρίδας. Και αναδεικνύουν τις ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, που επιλέγουν να προβάλουν αυτήν τη χρονική περίοδο το ζήτημα της απορρόφησης των αναπληρωτών, αντί να οργανώσουν αγώνες που να στρέφονται συνολικά στην πολιτική που γεννά τα προβλήματα και να διεκδικήσουν πραγματικές αλλαγές και διασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους. Στον αντίποδα βρίσκεται η πρόταση της ΕΣΑΚ ΔΕΕ για μαζικές προσλήψεις των εκπαιδευτικών, μέσα από την ανασύσταση της επετηρίδας.

Υπενθυμίζεται ότι το ερχόμενο Σάββατο, 8 Μάη, η ΟΛΜΕ διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ για την Παρασκευή 14 Μάη ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν αποφασίσει τρίωρες στάσεις εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας.

Καταγγελία

Την απομάκρυνση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας, ζητά το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο οποίος, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των καθηγητών, διέταξε τη διακοπή της αιμοδοσίας που οργάνωσε η ΕΛΜΕ Λακωνίας την περασμένη Δευτέρα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για Πανελλαδική Αιμοδοσία των καθηγητών που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ, στη μνήμη των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. Οπως καταγγέλλει η ΟΛΜΕ, ο διευθυντής χρησιμοποίησε απαράδεκτες μεθόδους, μεταξύ των οποίων απειλές για πειθαρχικές διώξεις των αιμοδοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ