Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στην πλατεία Κοραή με το ΠΑΜΕ

«Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά, τιμάμε τους ταξικούς αγώνες, τιμάμε τους νεκρούς μας, αγωνιζόμαστε ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και την εκμετάλλευση». Το μήνυμα, αυτό που περιέχεται στην ανακοίνωση της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, καταφτάνει μέρα με τη μέρα σε κάθε χώρο δουλιάς της πειραιώτικης περιφέρειας. Οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη αποφασιστικά και μαζικά, «οργώνοντας» εργοστάσια, γιαπιά, εμπορικά καταστήματα, καράβια, καλώντας τους εργάτες στεριάς και θάλασσας, υπαλλήλους, κάθε κλάδο, να συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη που στον Πειραιά θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κοραή. Να δώσει με το μαζικό του «παρών» στον Πρωτομαγιάτικο γιορτασμό νέα ώθηση στους αγώνες. Στη μάχη των ταξικών εργατικών δυνάμεων έχουν ενταχθεί και οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ της περιφέρειας, αλλά και οι βουλευτές του ΚΚΕ στον Πειραιά. Χτες ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Πατσιλινάκος, μαζί με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στελέχη των Κομματικών Οργανώσεων Δραπετσώνας, Κερατσινίου και Περάματος, περιόδευσε, στο στρατιωτικό εργοστάσιο ένδυσης και υπόδησης του στρατού, ΚΟΠΗ και στο σούπερ μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» του Κερατσινίου.

Ο βουλευτής με τους συνδικαλιστές επισκέφθηκαν όλους τους χώρους του εργοστασίου της ΚΟΠΗ, το οποίο, αν και μοναδικό στο είδος του, η εκτρωματική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για λιγότερο δημόσιο τομέα, το κατάντησαν από 1.500 εργαζόμενους που απασχολούσε πριν μία 10ετία, σήμερα να απασχολεί μόλις 428 με μέσο όρο ηλικίας τα 50 έτη. Εργαζόμενοι, που η εργατική Πρωτομαγιά, τους βρίσκει να στενάζουν από την υπερεντατικοποίηση, αποτέλεσμα, εκτός των άλλων και του πεπαλαιωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Πόστο, πόστο μοιράστηκαν οι ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ και στο σούπερ μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», όπου περίπου 400 εργαζόμενοι βιώνουν το κλίμα της τρομοκρατίας και της άγριας εκμετάλλευσης.

Η προετοιμασία του ταξικού γιορτασμού περιλαμβάνει και πλήθος εκδηλώσεων από την πλευρά των σωματείων. Εκδηλώσεις στα πλαίσια στάσεων εργασίας έχουν προγραμματιστεί και στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ