Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προσπαθεί να πλασαριστεί σαν... δύναμη προόδου

Να αναδείξει το ΠΑΣΟΚ σαν δύναμη «προόδου», «δημοκρατίας» και με «κοινωνικές»... ευαισθησίες, επιχειρεί πλέον ο Γ. Παπανδρέου σε κάθε εμφάνισή του.

Σ' αυτό ακριβώς το πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του μετά τη χτεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε στην έδρα του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά στο εκπαιδευτικό κέντρο της «Αγροτικής Τράπεζας» στη Νέα Ερυθραία.

«Ο εκλογικός αγώνας για τις Ευρωεκλογές» είναι ένας αγώνας, ισχυρίστηκε ο Γ. Παπανδρέου, «που αναδεικνύει τις σοσιαλιστικές και τις σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης ως δυνάμεις προόδου, ως δυνάμεις δημοκρατίας, αλλά ιδιαίτερα δυνάμεις για μια Ευρώπη κοινωνική»...

Σε ό,τι αφορά στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα ανακοινωθεί «τις επόμενες μέρες», ενώ για το άμεσο μέλλον τοποθέτησε και «το σχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ».

Με τις δηλώσεις του πάντως ο Γ. Παπανδρέου, ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι η ανάδειξη των υποψηφίων, θα γίνει μέσω της... περιβόητης «συμμετοχικής δημοκρατίας» στην οποία «θα πάρουν μέρος μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ» συμμετέχοντας... ηλεκτρονικά (δηλ. μέσω e-mail).

Τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου απασχόλησαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι ευρωεκλογές αλλά και οι αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική της «μη πολιτικής» στο Κυπριακό, την οικονομία, αλλά και την ολυμπιακή προετοιμασία. Νωρίτερα χτες συνεδρίασε και η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ και ως τα μέσα Μάη αναμένεται να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης, όπου ο Γ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει το νέο μοντέλο του κόμματος.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι την... γκρίνια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τόσο για την εκλογική ήττα όσο και για την «ήπια αντιπολίτευση» που ακολουθεί το κόμμα, ο Γ. Παπανδρέου τη χαρακτήρισε «υγιές φαινόμενο» και υποστήριξε ότι «όλα αυτά θα ενταχθούν και σε μια λογική ανασυγκρότησης δημιουργικής και συλλογικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ