Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δεν είναι εκκλησιαστικό;

«Μέχρι σήμερα ο κ. Βαρθολομαίος είχε συνηθίσει να τον "κανακεύουν" στην Αθήνα, με σκοπό να "κονταίνουν" τον κ. Χριστόδουλο. Ομως, στην Αθήνα υπάρχει νέα κυβέρνηση, που έχει άλλη στάση έναντι της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου. Και βέβαια, σήμερα Εκκλησία και Πολιτεία δεν μπορούν και δε θέλουν να παραδώσουν εκκλησιαστικά και διοικητικά τη μισή ελληνική επικράτεια στην εξουσία της Κωνσταντινούπολης» (ο Δ. Μπασαντής στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

«Εν αδίκω»

«Το ρήγμα είναι βαθύτατο. Το σχίσμα είναι προ των πυλών. Ο Πατριάρχης ξεκίνησε εν αδίκω έναν "ιερό πόλεμο" με δραματικές επιπτώσεις» (το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η Ελλάς ευημερούσα!

«Οταν σε 11 διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και για κάλυψη συνολικά 5.761 θέσεων οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 230.000, τότε τα σχόλια είναι προφανώς περιττά. Χαρακτηριστικότερη απεικόνιση του προβλήματος της απασχόλησης δε θα μπορούσε να υπάρχει» (το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Αυταπάτη;

«Επιτέλους, από τη βούληση του εκλογικού σώματος στη δημοκρατική Ευρώπη πρέπει να προσδιορίζεται η πολιτική της» (το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ικανοποιημένοι

«Η αμερικανική πλευρά εμφανίζεται ικανοποιημένη από την αποτελεσματικότητα των μέτρων, ενώ θετικά αποτιμήθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Νασιάκο και τον αρχηγό της ΕΥΠ πρέσβη Αποστολίδη στις θέσεις τους» (ο Αθ. Ελλις από την Ουάσιγκτον στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ