Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Επιβάλλονται αντιλαϊκά μέτρα

Η «απογραφή» της οικονομίας θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την επιβολή σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, επιβεβαίωσε ο Κ. Μητσοτάκης μετά από τη συνάντηση που είχε χτες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κ. Καραμανλή. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Γ. Παπανδρέου θα είναι πολύτιμος σύμμαχος της κυβέρνησης.

«Η πραγματικότητα πρέπει να προσδιορίσει και την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί», είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι η «κακή», όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση της οικονομίας επιβάλλει τη συνέχιση «περιοριστικής πολιτικής» (διάβαζε λιτότητα). Αυτό άλλωστε είχε τονίσει σε προχτεσινοβραδινή συνέντευξή του στον «Αντέννα»: «Στην οικονομία υπάρχει έλλειμμα παραπάνω απ' όσο ξέραμε. Πρέπει να πάμε σε περιοριστική πολιτική», είχε υπογραμμίσει, τασσόμενος ταυτόχρονα και υπέρ των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Ερωτηθείς στην ίδια συνέντευξη αν πρέπει να γίνουν απολύσεις, για παράδειγμα στην «Ολυμπιακή», είχε πει: «Αμ, πώς αλλιώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα; Εμείς εκκαθαρίσαμε τις προβληματικές το 1993 με 10.000 απολύσεις. Και υπήρξε μεγάλη αναταραχή, αλλά τα καταφέραμε και τις εξυγιάναμε». Χτες όμως αναδιπλώθηκε στο θέμα της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας ότι «δε μίλησα για απολύσεις».

Προεξόφλησε πάντως την υποστήριξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε μια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική εκφράζοντας την ικανοποίησή του γιατί ο Γ. Παπανδρέου αποδέχτηκε την απογραφή της οικονομίας: «Αφού το δέχτηκε, θα έχει την ευκαιρία στη Βουλή να κάνει συζήτηση. Και όταν διαπιστωθούν οι αριθμοί, διαπιστωθεί η πραγματικότητα, είμαι βέβαιος ότι θα γίνει πολύ καλύτερη πολιτική συζήτηση για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ