Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με αισιοδοξία στις φοιτητικές εκλογές

Πολλά και οξυμένα τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Λάρισας

Με αισιοδοξία για την αύξηση των ποσοστών τους δίνουν τη μάχη των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών στις 12 Μάη, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας στη Θεσσαλία. Η αισιοδοξία «πηγάζει» από τη μεγάλη ανταπόκριση που συναντούν οι θέσεις της παράταξης για την επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές και από την αναγνώριση της πρωτοπορίας της στην οργάνωση της αγωνιστικής τους δράσης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Βεβαίως, οι νέοι και οι νέες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Λάρισας βλέπουν και συγκρίνουν, πλέον, ποιοι παλεύουν για τα πραγματικά τους συμφέροντα και ποιοι συνειδητά αδιαφορούν γι' αυτά. Και συνειδητοποιούν ότι οι ηγεσίες τόσο της ΔΑΠ, όσο και της ΠΑΣΠ έχουν ως μοναδικό μέλημα την υπεράσπιση και στήριξη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και τον αποπροσανατολισμό των φοιτητών και σπουδαστών από τα πραγματικά τους προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΤΕΙ Λάρισας η παράταξη της ΔΑΠ, που έχει και την πλειοψηφία των εδρών στο Ιδρυμα, αντί να ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα, ενδιαφέρεται μόνο για πάρτι και εκδρομές!!! Μπαίνει, μάλιστα, τροχοπέδη στη σύγκληση γενικών συνελεύσεων, οι οποίες, πλέον, πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία των Πανσπουδαστικών Κινήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις προδιαγραφές η υποδομή του ΤΕΙ Λάρισας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες φοίτησης 4.000 σπουδαστών, ενώ σήμερα είναι εγγεγραμμένοι πάνω από 22.000!!! Επίσης, όσον αφορά στο δικαίωμα των σπουδαστών στη δωρεάν στέγη, οι εστίες που υπάρχουν και οι οποίες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, στεγάζουν μόνο 600 σπουδαστές. Σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν, επίσης, σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και υλικοτεχνική υποδομή, γενικότερα.

Οσον αφορά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι φοιτητές έξι τμημάτων που χρηματοδοτούνται από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ζουν με την αβεβαιότητα για το μέλλον των σπουδών τους. Συγκεκριμένα, από το Σεπτέμβρη σταματά η χρηματοδότηση για τη συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων και δεν ξέρουν τι «μέλλει γενέσθαι» από κει και πέρα. Το πρόβλημα αφορά τα εξής τμήματα του Πανεπιστημίου: Βιοχημείας στη Λάρισα και Αρχιτεκτονικό, Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής, Οικονομικό, Ιστορικό - Αρχαιολογικό και Μηχανικών Υπολογιστών στο Βόλο.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας καλούν τους φοιτητές και τους σπουδαστές να τις υπερψηφίσουν, για να δώσουν με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη τον αγώνα για δημόσια, δωρεάν Παιδεία για όλους, χωρίς ταξικούς φραγμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ